Campionate

Derby-ul din Europa, decis de „Mâna lui Dumnezeu” » Meciul a fost întrerupt, iar portarul a fost aproape să se bată cu fanii propriei echipe!

Momentul scandalului în care a fost implicat Amr Kaddoura, în Landskrona – Helsingborg 0-1 / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache   —  joi, 26 septembrie 2024

Portarul palestinian Amr Kaddoura (30 de ani) a fost implicat într-un scandal la un derby haotic din liga a doua suedeză. Echipa sa, Landskrona, a cedat pe teren propriu, 0-1, în fața rivalei Helsingborg. Goalkeeper-ul a intrat în conflict cu fanii formației sale și a fost îndepărtat de mulțime prin intervenția stewarzilor şi a coechipierilor.

Pe lângă conflictul dintre portarul palestinian născut în Suedia, chiar la Landskrona, și suporterii echipei învinse, partida a trebuit să fie întreruptă din cauza din cauza faptului că unii dintre suporterii lui Helsingborg au aruncat cu fumigene pe teren.

Reacția lui Amr Kaddoura: „Înţeleg că sunt dezamăgiţi când am pierdut un derby”

La finalul partidei, Amr Kaddoura a sărit peste panourile publicitare şi a încercat să urce în tribune. El a strigat și a gesticulat către fanii clubului Landskrona. Violența fizică a fost evitată datorită intervenției coechipierilor săi și a forțelor de ordine.


Incidentul în care a fost implicat Amr Kaddoura / Foto: X

„Înţeleg că sunt dezamăgiţi, pentru că am pierdut un derby. Şi noi suntem foarte dezamăgiţi. Dar s-a mai întâmplat ceva, despre care nu vreau să vorbesc. Vreau să discut asta cu clubul! S-a întâmplat ceva care m-a făcut să îmi pierd un pic cumpătul, din păcate.

Bineînţeles că regret acum, dar acolo şi atunci am fost foarte nervos. Nu vreau să mai spun nimic. Nu este acceptabil, dar dacă ţi-aş fi spus ce a fost, ai fi înţeles un pic. Nu vreau să spun mai mult de atât”, a declarat Kaddoura pentru presa suedeză, citat de agenția britanică Reuters.

Derby-ul decis de „Mâna lui Dumnezeu”


Wilhelm Loeper a marcat, în minutul 39, singurul gol al derby-ului Landskrona – Helsingborg 0-1. El a înscris din plonjon cu mâna.

Când a fost întrebat cu ce parte a corpului a punctat, Loeper a răspuns: „Mâna lui Dumnezeu”. El a amintit de celebrul gol marcat de regretatul Diego Armando Maradona în Argentina – Anglia 2-1, meci din sferturile Cupei Mondiale din 1986.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.