Europa League

Daniel Bîrligea a spart gheața la FCSB și spune că a avut o discuție cheie în vestiar: „Vreau să dovedesc că sunt aici pentru un motiv”

+37 Foto
Daniel Bîrligea a înscris în FCSB - RFS // foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Cezar Titor, Răzvan Petrescu (video)  —  vineri, 27 septembrie 2024

Daniel Bîrligea, 24 ani, nu a ratat ocazia de a le dedica prima reușită în tricoul celor de la FCSB foștilor săi colegi de la CFR Cluj, numindu-l pe Vasile Mogoș, alături de care a participat și la Campionatul European din această vară.

După ce debutul său pentru roș-albaștri, cel din partida cu Petrolul (1-1), a fost catalogat drept unul „ratat”, Bîrligea a spart gheața în runda inaugurală de Europa League, deblocând tabela în FCSB - RFS 4-1.

Mai mult, per total, jocul său a arătat foarte bine, fiind combinativ, ținând de minge în ultima treime.

În momentul schimbării, care a survenit în minutul 76, a fost aplaudat la scenă deschisă de cei 34.257 de fani prezenți în tribunele celui mai mare stadion al țării.

VIDEO. Daniel Bîrligea: „Mogoș, cu siguranță, cred că s-a uitat cu inima în gât la meci”

„Încă nu am apucat să citesc mesajele de felicitare, nu am apucat să mă uit pe telefon. Mogoș, cu siguranță, cred că s-a uitat cu inima în gât la meci. Câțiva colegi de la CFR Cluj sigur s-au uitat și țineau cu mine”, a declarat Bîrligea, imediat după ultimul fluier al debutului european pentru FCSB.

„Feroviarii”, avându-l protagonist chiar pe Bîrligea, au ratat calificarea în grupele Conference League, după eșecul usturător din returul cu ciprioții de la Pafos, scor 0-3.

Bîrligea a evidențiat și importanța victoriei din această seară, considerând-o a fi un boost de moral pentru partidele viitoare din campionat, unde FCSB nu are cel mai reușit start de sezon, fiind pe loc de baraj în acest moment: „Aveam nevoie de această victorie, să adunăm puncte, precum și pentru moral. Sunt sigur că ne va ajuta și în campionat.”

După reușită, atacantul a sprintat imediat către Elias Charalambous și Mihai Pintilii, cărora le este recunoscător pentru încrederea acordată. Fotbalistul originat din Brăila a mărturisit și ce l-au sfătuit cei doi.

+37 Foto
FCSB - RFS, cadre surprinse de fotoreporterul Cristi Preda

„Când am marcat, am simțit o fericire maximă. Voiam să dovedesc că sunt aici pentru un motiv. Antrenorii mi-au oferit multă încredere astăzi, m-au ajutat să mă deblochez.

Mi-au transmis să las greutățile și să dovedesc ceea ce știu. Partida din această seară a fost perfectă, însă mai este nevoie de timp, să îmi cunosc colegii, să mă cunoască și ei pe mine. În campionat, am jucat pe un teren mai prost, iar în această seară a fost impecabil”, a spus acesta.

S-a văzut calitatea pe un alt teren, dar și unitatea echipei. Trebuia să dovedim că suntem FCSB, nu o echipă care se bate la locul 13. Le mulțumesc fanilor, îi vom face fericiți.

Trebuie să luăm fiecare meci în parte, toate sunt importante, urmează mai multe meciuri grele. Suntem jucători cu calitate, profesioniști și trebuie să facem față. Vor veni momente dificile, însă acolo se vor vedea caracterele.

- Daniel Bîrligea, atacant FCSB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.