Fotbal

S-a spart conducta cu jucători pe fals: Sepsi a ajuns la Comisia de Disciplină! » „Nu aveau drept de joc, riscă o suspendare pe un an”

Echipa de fotbal feminin a lui Sepsi, la finalul eșecului cu United Bihor, scor 0-4

Articol de Justin Gafiuc  —  vineri, 27 septembrie 2024

Meciul Sepsi – Atletic Drobeta, scor 9-0, din liga secundă feminină s-a încheiat cu o contestație a oaspeților vizavi de două jucătoare covăsnene. Sunt două fotbaliste din lotul național U15, care ar fi jucat pe alte carnete, fiindcă vârsta nu le permitea să fie folosite la senioare.

Fotbalul românesc e un izvor nesecat de povești nemaiîntâlnite. Iar acum apare o altă istorie, după nebunia de la Voința Limpeziș, cu sud-americanul „mut, surd și analfabet” folosit pe blat în L3 pe numele unui român eligibil U19.

Este vorba despre o partidă din liga secundă feminină, Sepsi - Atletic Drobeta 9-0, disputată pe 15 septembrie, în prima etapă a campionatului. Oaspeții au făcut contestație pe motiv că formația din Covasna ar fi folosit două jucătoare tot pe carnetele altor colege, neavând voie să le utilizeze, de fapt, din rațiuni de vârstă.

Cazul de la Sepsi - Drobeta pe lista Comisiei de Disciplină FRF

„Puteau intra la seniori abia de la 1 ianuarie 2025”

Cazul este deja pe agenda Comisiei de Disciplină, care le-a convocat pentru audieri și identificare pe Karina Suciu și Miruna Boghici. Ambele sunt chiar componente ale lotului național U15, fiind născute în 2010!

Karina Suciu (nr. 14), aici la o acțiune a naționalei U15, e una dintre jucătoarele acuzate că au fost folosite pe fals de Sepsi. Foto: frf.ro

Oficialii de la Drobeta ar fi sesizat că fetele respective erau pe gazon și evoluau sub altă identitate. Adică substituire, exact ca în cazul Limpeziș – Adjud, care a făcut înconjurul planetei.

„Le cunoșteau de la partidele de juniori. Și, oricum, erau cam cele mai bune de la Sepsi. Discuția e, de fapt, următoarea. În ROAF spune că orice jucător de 14 ani poate evolua la seniori, cu obligativitatea de a primi viza medicală pentru acest nivel, adică un test de efort suplimentar. Dar, la fete, ca să nu mai complice lucrurile, s-a decis că fotbalistele de 14 ani pot intra la seniori în anul calendaristic următor împlinirii vârstei. Prin urmare, în cazul nostru, Suciu și Boghici ar fi avut dreptul să joace în Liga 2 abia de la 1 ianuarie 2025. Regulă care s-a încălcat în dublu regim: și prin substituire, și prin simpla prezență pe teren, fără să fie eligibile la senioare”, spun surse GSP.

„Nu vom da niciun pas înapoi”

Oficialii ambelor tabere ezită să comenteze tema, mai ales pentru că este vorba despre două jucătoare de lot național aduse într-o situație sensibilă. Ele riscă o suspendare pe un an de zile, dacă nu vor găsi clemență la nivelul Comisiei de Disciplină!

Daniel Ispas, antrenorul de la Drobeta, subliniază pentru GSP.ro: ”Aș vrea să așteptăm până se pronunță verdictul, după care vom explica. Nu dorim să dăm înapoi, vom merge oricum în apel dacă nu vom primi câștig de cauză. Dar e mai bine să lăsăm lucrurile să curgă întâi pe circuitul firesc”.

Miruna Boghici e și ea în vizorul Comisiei de Disciplină FRF pentru neregulile de la meciul Sepsi - Drobeta

Sepsi se apără: „Avem discuții în club dacă a greșit cineva”

Dincolo, șeful Academiei de la Sepsi, Lorant Veress, e la fel de criptic în discurs: ”Așteptăm hotărârea Comisiei și vom vedea ce se va întâmpla mai departe. Sunt și o serie de lucruri confuze în regulamente, dar avocatul nostru se ocupă de toate aceste detalii. E adevărat că sunt niște discuții în club pe marginea acestui subiect, dacă a greșit cineva, cum a greșit, să putem adopta măsurile necesare. Dar, deocamdată, e bine să aflăm întâi poziția Comisiei de Disciplină”.

Evident, Sepsi riscă și pierderea meciului cu 3-0 la ”masa verde”, plus o amendă semnificativă, pe lângă potențiala suspendare a celor două fotbaliste.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.