Campionate

Newcastle United - Manchester City: doar remiză pentru campioană pe St. James' Park. Clasamentul în Premier League

Articol de Dragoș Petrescu  —  sâmbătă, 28 septembrie 2024

Newcastle United a obținut o remiză acasă cu Manchester City, scor 1-1, în etapa a șasea din Premier League. „Coțofenele” urcă temporar pe locul 6, cu 11 puncte, în timp ce oaspeții rămân lideri în Premier League, cu 14 puncte. E al doilea meci consecutiv fără victorie pentru campioană, după egalul din etapa trecută cu Arsenal.

Josko Gvardiol a deschis scorul în minutul 35, după o pasă în careu a lui Jack Grealish. Fundașul croat a reușit să dribleze un adversar și a trimis imparabil la colțul lung, Nick Pope neavând nicio șansă.

În minutul 56, Ederson l-a faultat în careu pe Anthony Gordon, care a executat penalty-ul și a egalat scorul un minut mai târziu. Newcastle a continuat curajos drumul către o victorie, iar Sean Longstaff a ratat o ocazie ideală, șutând din careu pe lângă poarta lui Ederson.

Erling Haaland a avut și el ocazia de a marca golul decisiv, dar lovitura sa cu capul s-a dus mult peste poartă. Bernardo Silva a preluat cu pieptul în careu în minutul 90+2 și a șutat puternic, dar Nick Pope a fost la post și a respins în corner.

Ultima mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Haaland în minutul 90+5, dar norvegianul a șutat slab, iar Nick Pope a reținut cu ușurință balonul.

Pentru Newcastle urmează meciul din Cupa Angliei cu Wimbledon, iar apoi „coțofenele” vor avea un program infernal în campionat, urmând să joace cu Everton, Brighton, Chelsea și Arsenal.

Pentru elevii lui Pep Guardiola urmează deplasarea din Liga Campionilor cu Slovan Bratislava, iar apoi cu Fulham și Wolverhampton în campionat.

FINAL. Newcastle United - Manchester City 1-1

Au marcat: Gordon '57 (penalty) / Gvardiol '35

Newcastle United - Manchester City » Echipele de start:

Newcastle United (4-3-3): Pope - Trippier, Schar, Burn, Hall - Tonali, Guimaraes, Joelinton - Murphy, Gordon, Barnes
Antrenor: Eddie Howe

Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Walker, Dias, Akanji, Gvardiol - Lewis, Kovacic - B. Silva, Gundogan, Grealish - Haaland
Antrenor: Pep Guardiola

Stadion: St. James' Park (Newcastle)
Arbitru: Jarred Gillett

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.