Liga 1

Victima perfectă! De când nu a mai învins-o Sepsi pe FCSB

Sepsi - FCSB/ foto: GSP

Articol de Sergiu Alexandru  —  sâmbătă, 28 septembrie 2024

După victoria entuziasmantă din Europa League (4-1 cu RFS), FCSB se pregătește de un nou duel în Superligă, cu Sepsi (duminică, 21:30). În ultimele 11 dueluri, formația din Sf. Gheorghe nu a putut smulge mai multe de un punct.

Cu gândul la meciul cu PAOK Salonic (joi, ora 22:00) FCSB va întâlni Sepsi, în etapa a 11-a din Superligă. Campioana va odihni mai mulți titulari și speră ca jucătorii care vor intra din primul minut să continue tradiție din ultimele partide cu Sepsi.

FCSB, 11 meciuri fără înfrângere cu Sepsi

Duminică seara va fi al 23-lea meci direct dintre cele două echipe. Primul a avut loc pe 1 octombrie 2017, iar ultima a fost pe 24 aprilie 2024. În urmă cu 7 ani s-a impus echipa roș-albastră, 4-0, iar partida din sezonul trecut s-a terminat la egalitate, 2-2.

Per total, campioana are un palmares foarte bun cu formația din Sf. Gheorghe. A înregistrat 13 victorii și doar două înfrângeri, 7 meciuri terminându-se la egalitate. Iar în ultimele sezoane, Sepsi nu a putut să o învingă pe FCSB.

Ultima victorie reuşită de gruparea din Sf. Gheorghe a fost înregistrat 25 aprilie 2021, 2-1. Pentru Sepsi marcau Petrila (28) și Mitrea (80), iar pentru FCSB egala Octavian Popescu (68).

FCSB: Vlad - Crețu, Haruț, Miron, Panțîru - Ov. Popescu, Șut, Oaidă - Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu
Rezerve: Straton, Simion, Vukusic, I. Cristea, Vînă, Perianu, Musi, Istrate, Radunovic
Antrenor: Anton Petrea

Sepsi: Niczuly - Radoslav, Bouhenna, Mitrea - Petrila, I. Păun, Vașvari, Ninaj, F. Ștefan - Safranko, Golofca
Rezerve: Collado, Nouvier, Tortella, Tincu, Purece, Ștefănescu, L. Kovacs, Achahbar, Aganovic
Antrenor: Leo Grozavu

De atunci au urmat 11 meciuri, iar palmaresul e net în favoarea FCSB: 7 victorii și 4 egaluri.

  • Sepsi – FCSB 2-2
  • FCSB – Sepsi 2-1
  • FCSB – Sepsi 1-0
  • Sepsi – FCSB 2-5
  • FCSB – Sepsi 3-1
  • Sepsi – FCSB 1-2
  • FCSB – Sepsi 1-0
  • Sepsi – FCSB 0-1
  • Sepsi – FCSB 0-0
  • FCSB – Sepsi 1-0
  • Sepsi – FCSB 2-2

S-au certat pentru bani

În vară, FCSB și Sepsi băteau palma pentru una dintre cele mai importante mutări din Superligă: Marius Ștefănescu semna cu echipa roș-albastră. Becali și Dioszegi băteau palma pentru 1,3 milioane, plus TVA. Dar covăsnenii și bucureștenii s-au contrat pentru că Becali a plătit greu banii.

Suma trebuia să intre pe 10 iulie, dar primii bani au intrat în jurul datei de 19 august. Apoi, Becali a achitat restul sumei, 900.000 de euro, au venit pe 23 septembrie.

„I-am dat toți banii pentru Ștefănescu și am închis-o cu el. Nu mai am să îi dau niciun ban. Voi așa mă știți pe mine? Cui i-am dat eu țepe? Câți bani au încasat patronii ăștia de prin fotbalul românesc de la mine? Aveam și noi niște calcule făcute, aveam și noi niște bani de încasat, dar i-am dat omului toți banii și cu asta, basta! Nu vreau să mai aud că Dioszegi se plânge că nu i-am făcut plata integral. Gata, azi i-am plătit toți banii!”, spunea Becali atunci.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.