Liga 1

Emil Săndoi a dus Iașiul la un pas de play-off, însă rămâne temperat: „Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare”

Emil Săndoi a dus Iașiul la un pas de play-off, însă rămâne temperat în discurs: „Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare”

Articol de Cezar Titor  —  duminică, 29 septembrie 2024

Emil Săndoi, 59 ani, a revitalizat Politehnica Iași. Cu toate acestea, fostul tehnician de la Universitatea Craiova, Chindia Târgoviște sau reprezentativa U21 a României nu trasează obiective mărețe pentru trupa din Copou, chiar dacă alb-albaștrii s-au apropiat de play-off în acest moment. Transmite că principalul obiectiv al echipei rămâne salvarea de la retrogradare.

Săndoi l-a înlocuit pe Tony în postura de A1 al Iașiului, după eșecul usturător cu Hermannstadt, scor 2-6. De atunci, Iașiul are o serie excelentă de partide. Mai întâi, Săndoi și-a învins echipa de suflet, 2-0 pe Universitatea Craiova, pe un teren mlăștinos, apoi Iașiul a remizat alb la Arad, pentru ca ieri să oprească seria de invincibilitate a celor de la U Cluj: 1-0, gol Soares.

De remarcat este faptul că, sub comanda lui Săndoi, Politehnica nu a încasat nici măcar un gol! În precedentele opt, luase 15!

Emil Săndoi: „Nu ne gândim la play-off”

„Nu ne gândim la play-off. Vrem să avem un parcurs bun și atât. Principalul obiectiv este salvarea de la retrogradare”, a spus Săndoi pentru GSP.ro.

După ce a învins Universitatea Craiova și U Cluj, ieșenii se vor deplasa în Gruia etapa viitoare pentru disputa cu CFR Cluj, un „grand” sângerând al Superligii. „Feroviarii” nu au mai câștigat de trei etape: 2-2 cu FCSB, 0-0 cu Hermannstadt și 1-3 cu UTA Arad.

Cu toate acestea, discursul lui Săndoi înaintea acestei partide rămâne temperat: „Încrederea este importantă, să crezi în șansa pe care o ai. Acest campionat este mult mai echilibrat, iar orice rezultat este posibil, și cu oricine”.

Sezonul trecut, moldovenii s-au salvat in extremis de la retrogradare, după un final excelent de stagiune sub comanda lui Tony. Mai mult, trupa patronată de Cornel Șfaițer a evitat și disputarea barajelor de menținere.

Cel mai probabil, în acest sezon, ieșenii vor să reușească cel puțin un parcurs similar.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.