Liga 1

Cât trebuie să achite Gigi Becali pentru noul favorit din Superligă: „Nu doar FCSB se interesează”

Gigi Becali

Articol de Sergiu Alexandru  —  luni, 30 septembrie 2024

Gigi Becali a pus ochii pe un nou jucător din Superliga: Lukas Zima (30 de ani). Patronul de la FCSB a anunțat că-l vrea pe portarul ceh de la Petrolul, iar ploieștenii sunt dispuși la negocieri.

Cum Andrei Vlad va pleca de la formația roș-albastră, Gigi Becali caută un nou portar. Iar alesul lui e Lukas Zima, de la Petrolul. Goalkeeper-ul ceh, care a venit la Ploieșteni în vara lui 2023, mai are contract până în iunie 2026. Dar Claudiu Tudor, președintele clubului, spune că Petrolul e deschisă la negocieri și că suma minimă de transfer e 500.000 de euro.

Lukas Zima / Foto: Imago Images

Petrolul, gata să negocieze cu FCSB pentru transferul lui Lukas Zima

„În primul rând, ne bucură interesul pentru un jucător de la Petrolul. Interesul unei echipe care joacă în Europa nu are cum să nu ne bucure. Asta înseamnă că e un jucător valoros. Locul în clasament i se datorează și lui, ca și celorlalți jucători. Dar e clar că i se datorează și lui faptul că am luat puține goluri.

Din punctul meu de vedere, Zima este cel mai bun portar din România. O spun cu toată modestia și tot respectul pentru Târnovanu. Zima are un plus de experiență, ceea ce e normal. Și Târnovanu va avea experiență la vârsta lui Zima. Dar acum, Lukas e numărul 1! M-am uitat și la ceilalți portari, iar Zima este peste. Nu greșește, nu a făcut nicio greșeală personală.

În acest moment, nu doar FCSB se interesează de Zima. Discuții mai sunt și cu alte cluburi din străinătate. Pentru prețul corect, orice jucător e de vânzare. Uitați-vă cum e la Farul. Hagi vinde orice jucător pentru suma corectă. Din asta trăim și îl vom vinde dacă prețul e corect.

Pot spune că Zima nu se poate vinde sub 500.000 de euro. El mai are contract cu noi un an și 8 luni. Și e un băiat de caracter, nu vor fi probleme”, a spus Claudiu Tudor pentru Gazeta Sporturilor.

Mai sunt și alți jucători în atenția altor cluburi. Există interes și pentru Mihnea Rădulescu din partea unor echipe. Au fost impresari și la ultima partidă. Dar trebuie să ne clasăm cât mai sus în clasament, pentru a crește cota jucătorilor. Și Huja e un jucător interesant și în formă. Sunt convins că ambii, dar și alții, pot ajunge la echipele naționale.

Trebuie să facem un joc bun la Arad, unde ne așteaptă o partidă incredibil de grea. Și așteptăm și ajutor din partea autorităților și a oamenilor de afaceri din Prahova. Am arătat că echipa merită toată atenția și că produce interes.

– Claudiu Tudor

850.000 de euroe cota lui Lukas Zima, potrivit transfermarkt

E portar mare (n.r. Ștefan Târnovanu), să știi. Dacă ar avea puțină bărbăție, aș lua zeci de milioane. Da, da, îl vreau pe Zima. MM știe, stau eu acum să vorbesc de un portar? Eu mă ocup de mijlocași și de atacanți. Îmi arde mie de portar? Îl avem pe ăsta, care e cel mai bun din Liga 1.

Eu îl critic ca să apere de frică. O să îl luăm în iarnă pe Zima, ca să avem al doilea portar.

- Gigi Becali

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.