Liga 1

Plecare-ȘOC de la Dinamo! S-a transferat la Al Nasr

Costin Amzăr (dreapta), foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  luni, 30 septembrie 2024

Costin Amzăr (21 de ani) a plecat de la Dinamo! Fundașul stânga a fost împrumutat la Al Nasr, locul 8 în Emiratele Arabe Unite. Anunțul a fost făcut de clubul Dinamo prin intermediul rețelelor de socializare.

Este o mutare de nicăieri în contextul în care Dinamo îl mai are pe postul de fundaș stânga doar pe Raul Opruț (26 de ani). Va fi prima experiență în afara României pentru apărătorul stânga, crescut în curtea lui Dinamo.

Costin Amzăr, împrumutat la Al Nasr

Costin Amzăr la Al Nasr SC
Clubul Dinamo 1948 București și Al Nasr SC au ajuns la un acord de împrumut până la finalul sezonului a fundașului nostru stânga, Costin Amzăr.

Amzăr a fost crescut de Centrul de copii și juniori al clubului Dinamo, bifând apariții la toate grupele de juniori. Costin a parcurs toate etapele de dezvoltare fotbalistică, ajungând până la echipa de seniori pentru care a bifat 81 de apariții și a marcat 3 goluri.
Clubul Al Nasr SC va avea opțiune de cumpărare definitivă a jucătorului, achitând totodată o sumă de bani pentru împrumutul acestuia.

ÎI urăm mult succes și cât mai multe realizări lui Costin Amzăr în tricoul echipei Al Nasr SC Dubai!

- comunicat Dinamo București

Costin Amzăr, împrumutat la Al Nasr, foto: Dinamo 1948

Dinamo este singura echipă din carieră pentru care a evoluat Amzăr. A fost om de bază în Liga 2, dar și în sezonul trecut. A jucat 81 de meciuri pentru formația pregătită de Zeljko Kopic (47 de ani). În acest sezon nu a bifat decât 5 partide, fiind rezervă.

Al Nasr este ocupanta locului 8 din campionatul Emiratelor Arabe Unite, cu 6 puncte după primele 4 etape. Lider este Al Sharjah, formația pregătită de Cosmin Olăroiu. În acest campionat Amzăr se va duela cu fundașul român Andrei Burcă (Bani Yas). Daniel Isăilă este celălalt tehnician din Emiratele Arabe Unite. Acesta o pregătește pe Khorfakkan, locul 12.

Amzăr ar putea debuta pentru noua lui echipă pe 5 octombrie, într-un duel de pe teren propriu cu Ajman.

Dinamo rămâne descoperită după plecarea lui Amzăr la Al Nasr

Dinamo rămâne descoperită pe postul de fundaș stânga. „Câinii” îl mai au acolo doar pe Raul Opruț. La meciul de etapa viitoare din deplasare cu Farul Constanța, Dinamo nu va avea niciun fundaș stânga de meserie. Opruț a primit cartonașul roșu în meciul de pe teren propriu cu FC Botoșani și nu va putea evolua.

Costin Amzăr, foto: Imago Images

Așadar, Kopic va trebui să folosească o improvizație pentru acel post. Antonio Bordușanu (20 de ani) a mai evoluat pe postul de apărător stânga, însă este accidentat și iese din calcul pentru duelul de la Ovidiu.

Maxime Sivis (26 de ani) și Cristian Costin (26 de ani) sunt fundașii dreapta pe care îi are Kopic la dispoziție. Însă și aici ar putea interveni o problemă! Sivis s-a accidentat în meciul cu Botoșani. Rămâne de văzut dacă va putea fi utilizat în meciul cu Farul. În cazul în care va fi refăcut, sunt șanse ca Sivis sau Costin să evolueze pe postul de fundaș stânga.

350.000 de euroe cota lui Costin Amzăr, potrivit Transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.