Liga 1

Transfer chiar înainte de Botoșani - Rapid: au adus un fost campion ca să-i scape de gafeur!

Portarul Giannis Anestis, cu numărul 1/ Foto: Imago Images

Articol de Laura Șoica  —  marţi, 01 octombrie 2024

FC Botoșani l-a prezentat azi oficial pe portarul grec Giannis Anestis (33 de ani). Mutarea vine la 4 zile de la eroarea comisă de Eduard Pap (30 de ani) pe terenul lui Dinamo, la golul lui Selmani. Noul goalkeeper ar putea debuta chiar împotriva Rapidului, în etapa următoare din Superliga.

Giannis Anestis este un portar de 33 de ani. Acesta este cotat cu 300.000 de euro pe Tranfermarkt. De la începutul carierei a mai jucat la Panionios (Grecia), AEK Atena (Grecia), Hapoel Beer Sheva (Israel), IFK Goteborg (Suedia), Panetolikos (Grecia) și Karmiotissa (Cipru).

Ultima dată, portarul a jucat la AEL Limassol, în Cipru, în perioada ianuarie 2024 - iulie 2024.

Giannis Anestis, transferat la FC Botoșani, înaintea duelului cu Rapid

Giannis Anestis, prezentat oficial la FC Botoșani

Portarul are în palmares un titlu de campion al Greciei în 2018 cu AEK Atena. În plus a mai câștigat și o cupă a Greciei cu AEK Atena 2018 și o cupă în Suedia cu IFK Goteborg în 2020.

„Născut pe 9 martie 1991, având 1.98 m și 90 Kg, Giannis Anestis este noul jucător al FC Botoșani, acesta semnând un contract vlabil pe un an cu drept de prelungire pentru încă un sezon.

Ultimul club pentru care Giannis Anestis a jucat este AEL Limassol. Anterior ciprioților, noul goalkeeper al FC Botoșani a mai evoluat pentru Panionios (Grecia), AEK Atena (Grecia), Hapoel Beer Sheva (Israel), IFK Göteborg (Suedia), Panetolikos (Grecia) și Karmiotissa Pano Polemidion (Cipru).

Noul jucător al FC Botoșani are o carte de vizită impresionantă, având în palmares un titlu de Campion al Greciei cu AEK Atena (2018), o Cupă a Greciei tot cu AEK Atena (2016) și o Cupă a Suediei cu IFK Göteborg (2020), dar și prezențe în Champions League și Europa League.

Bun venit în familia FC Botoșani și mult succes, Giannis Anestis!”, a transmis FC Botoșani pe Facebook.

Giannis Anestis a ajuns la Botoșani imediat după gafa comisă de Pap cu Dinamo

Eduard Pap, titularul din poarta lui FC Botoșani, a greșit în meciul cu Dinamo, scor 2-2. La 0-0, el a ieșit greșit la o minge lungă aruncată în careu și a respins până la Selmani. Atacantul lui Dinamo a profitat și a marcat cu un lob.

Portarul a fost transferat la începutul perioadei de transferuri de către FC Botoșani de la Oțelul Galați.

Următorul meci pe care FC Botoșani îl va disputa este împotriva Rapidului pe data de 6 octombrie, de la ora 18:15.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.