Campionate

Andres Iniesta și-a anunțat data retragerii din fotbal

+17 Foto
Andres Iniesta/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  marţi, 01 octombrie 2024

Andres Iniesta ar fi decis să se retragă din fotbal, la 40 de ani, conform informațiilor din Spania. Legenda Barcelonei și a fotbalului spaniol a jucat ultima dată la Emirates FC.

După 5 ani petrecuți la Vissel Kobe, în Japonia, Iniesta semna anul trecut în Emiratele Arabe Unite, cu Emirates FC. După un singur sezon, a rămas liber de contract. Iar acum a decis să se retragă.

Mijlocașul a postat un video pe rețelele de socializare în care apărea un grafitti cu data de 8 octombrie 2024, dar și o imagine cu tricoul lui, cu semnul infinitului pe spate. Potrivit Mundo Deportivo, Iniesta va organiza un eveniment la Barcelona pe 8 octombrie, în cadrul căruia va anunța să se retrage.

Legendarul Andres Iniesta se retrage

Iniesta renunță la fotbal după 22 de ani la nivel profesionist. Cariera lui va fi legată mereu de Barcelona, echipă la care a crescut și alături de care a scris istorie în fotbal.

Unul dintre cei mai buni mijlocași din istoria clubului a cucerit alături de catalani 9 titluri în La Liga, 4 Champions League, 6 Cupe ale Spaniei, 7 Supercupe ale Spaniei, 3 Supercupe ale Europei și 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor.

Iniesta e campion mondial și dublu campion european cu naționala Spaniei. În 2010, el a decis finala Campionatului Mondial, cu Olanda. A marcat singurul gol, în prelungiri. Pentru naționala Spaniei a jucat 131 de meciuri și a marcat 14 goluri.

Imagini reprezentative din cariera legendarului Andres Iniesta

+17 Foto
Imagini reprezentative din cariera lui Andres Iniesta/ foto Guliver/GettyImages

Andres a fost promovat la prima echipă a Barcelonei în 2002 și a plecat în 2018, când a semnat în Japonia. Va rămâne mereu în istorie ca unul dintre oamenii cei mai reprezentativi ai „erei Pep Guardiola” la Barcelona, alături de Lionel Messi și Xavi.

Iniesta a jucat 674 de partide pentru echipa catalană și va rămâne mereu unul dintre cei mai legendari jucători care au îmbrăcat tricoul blaugrana.

Zerocartonașe roșii a văzut Iniesta în carieră

135 de assist-uriare Andre Iniesta în tricoul Barcelonei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.