Liga 2

Adrian Mititelu și-a anunțat decizia, după 24 de ore de „du-te-vino” cu Croitoru » Cine va conduce echipa la următorul meci + concluzia analizei interne: „Plecarea lui a însemnat prăbușirea”

Adrian Mititelu

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 01 octombrie 2024

Adrian Mititelu, finanțatorul de la FCU Craiova, a explicat într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor care e situația la echipa lui # Înfrângerea cu CS Afumați (0-3) a produs haos în club: luni, la prânz, Marius Croitoru era ca și plecat, patronul a negociat cu Andrei Prepeliță, dar până la urmă discuțiile au picat # Mititelu spune acum că îi dă credit în continuare lui Marius Croitoru și a povestit șirul evenimentelor din ultimele ore.

Retrogradată la finalul sezonului trecut, FCU Craiova speră să promoveze încă din primul an, dar începutul de sezon a fost foarte slab. Oltenii au strâns doar 12 puncte în 8 meciuri și sunt pe locul 10.

Înfrângerea rușinoasă cu CS Afumați, 0-3, a tensionat și mai tare situația, iar FCU Craiova a fost la un pas să aibă un nou antrenor, pe Andrei Prepeliță, așa cum a dezvăluit ieri în exclusivitate GSP.ro.

Adrian Mititelu, la 24 de ore după ce a negociat cu Prepeliță: „Marius Croitoru rămâne la FCU Craiova”

Marius Croitoru a fost aproape de plecare, Mititelu a negociat cu Prepeliță, dar totul s-a schimbat rapid.

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, Mititelu a explicat ce s-a întâmplat în ultimele zile la FCU Craiova. A spus că va miza în continuare pe Marius Croitoru, care nu a vrut să mai plece, și că marea problemă o reprezintă pregătirea fizică. Vrea să investească în aducerea a doi preparatori fizici.

-Domnule Mititelu, ce s-a întâmplat în ultimele zile la FCU Craiova? Rămâne Croitoru?
- Nu o să mai plece. Am depășit momentul. Era și el sub influența rezultatului și a jocului prost. A fost o decizie luată la cald. Au fost reproșuri... Când pierzi 0-3 acasă nu e ușor de digerat. Și eu eram supărat. Era un rezultat pe care nu-l anticipam.

- Și după acea discuție inițială ați mai vorbit?
- L-am văzut a doua zi că îi părea rău, am început și eu să... Noi oricum suntem într-un proces în care analizăm ce s-a întâmplat cu echipa pentru că de 6 luni ne prăbușim. Indiferent de antrenori. Echipa nu s-a oprit, deși aveam un lot bun, cu jucători pe care lumea îi aprecia. Până la urmă am elucidat situația, dar acum e prea târziu. Sper să oprim căderea, începând de azi. Vrem să ne stabilizăm și să urcăm în clasament, ca să salvăm anul. Am pierdut o perioadă bună, ne-am îndepărtat de primul loc. Dar nu înseamnă că nu avem șanse să revenim.

- Și cum a fost?
- L-am convins pe Croitoru să rămână. L-am îmbărbătat. Mie îmi place de el și de cum a muncit. Chiar dacă ne-am certat în trecut, eu îl apreciez. E foarte implicat, dar având în vedere presiunea pusă pe el și lipsa de rezultate din ultima perioadă, a căpătat o neîncredere. Eu nu rezolvam nimic dacă pleca Marius.

- Dar cu Andrei Prepeliță cum a fost?
- A fost o discuție de principiu. Dar nu a fost o chestie clar. Eram și eu între și între. Dar am decis să-i dau încredere lui Croitoru și să dăm un restart echipei.

Marius Croitoru
  • În următoarea rundă, a 9-a din Liga 2, FCU Craiova va evolua pe terenul celor de la FC Bihor (locul 11). Partida are loc pe 7 octombrie, de la ora 16:00

Adrian Mititelu: „Prăbușirea echipei e sinonimă cu renunțarea la stilul lui Dan Vasilică”

- Spuneați de o analiză. Aveți vreo concluzie?
- Concluzia e că cea mai mare greșeală a fost făcut-o când l-am dat afară pe Dan Vasilică. (n.r- februarie 2024). Bine, nu l-am dat afară... A fost contestat, nu a vrut să mai stea... Toată lumea din oraș îl acuza. Nu vorbesc de Vasilică neapărat, ci de stilul lui de preparator fizic. El e un adept al forței. Noi am mers de la început pe forță și asta ne-a dus sus. Chiar dacă nu aveam unde să ne antrenăm, nu aveam condiții... Acum, când avem o bază modernă, echipa nu mai poate să alerge. Concluzia nu e de acum, e de câteva săptămâni conturată. Din martie, de când a plecat Vasilică, suntem în cădere liberă!

Dan Vasilică a fost promovat la un moment dat antrenor de Adrian Mititelu

- Vă reproșați ceva?
- Îmi reproșez ce s-a întâmplat. Am cedat și am acceptat demisia lui Vasilică. Aici am greșit, am schimbat, forțat de împrejurări. Eram afectați că nu am prins play-off-ul, am schimbat. Și ne-am dus în liga a doua. Vasilică era contestat de unii dintre jucători, dar preparatorii fizici foarte duri creează suferință. Iar unii dintre jucătorii importanți se plângeau. Uite, a plecat Vasilică. Prăbușirea echipei e sinonimă cu renunțarea la stilul lui Vasilică.

„De azi avem un nou preparator fizic”

- Și ce urmează acum?
- Am renunțat la actualul preparator (n.r- Vlad Țăran). El nu e un băiat rău. E băiat bun, dar a venit cu un stil care nu ni s-a potrivit. De azi avem un nou preparator. Noi avem un lot foarte bun, dar echipa nu are explozie. De aceea adversarii ne domină. Noi degeaba am făcut pregătire în vară. Nu a semănat cu ce am făcut până acum. Ce avem de rezolvat, nu se rezolvă peste noapte. Dar avem potențial.

- Aveți un nou preparator pregătit?
- Azi vine un băiat tânăr, dar cu recomandări. Însă eu mai caut încă un preparator. Nu vreau să mai depind doar de o persoană. Sunt dispus să aduc unul chiar de afară, să investesc în asta. Dacă nu ai un preparator bun, te distruge. Rolul pregătirii fizice e esențial.

- Luați în calcul să-l aduceți înapoi pe Dan Vasilică?
- Nu ne mai întoarcem acum la el. Eu nu vorbesc neapărat de el, ci de stilul lui. El are drumul lui. Nu se pune problema să revină. Dar vom merge pe stilul lui, bazat pe forță. M-am convins că acesta e stilul câștigător. Toate echipele merg pe forță. Dacă vrei ca meciul să-ți fie ușor, trebuie ca antrenamentul să fie greu. De când a venit acest băiat, toată lumea era fericită la antrenamente. Nu, tată! Când jucătorii se vaită înseamnă că se muncește cu adevărat. Când nu se vaită înseamnă că totul merge prost.

  • Dan Vasilică, omul lăudat de Adrian Mititelu, a semnat recent tocmai în Liga a 4-a! El activează acum la CSM Târgu Jiu, aceasta fiind prima aventură după plecarea de la FCU Craiova (februarie 2024)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.