Europa League

PAOK - FCSB, primul meci tare pentru campioana României în Europa League » Echipele de start pregătite de Charalambous și Răzvan Lucescu

În primul meci, FCSB a trecut cu 4-1 de RFS

Articol de Eduard Apostol, Ionuţ Iordache  —  joi, 03 octombrie 2024

PAOK - FCSB se va juca de la ora 22:00, în a doua etapă a grupei Europa League. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro, iar reporterii Gazetei Sporturilor prezenți pe „Toumba” vor oferi detalii în timp real. La TV, meciul va fi în direct pe PrimaSport 1 și DigiSport 1.

După o victorie entuziasmantă în prima rundă, 4-1 cu RFS, campioana României este în prezent pe locul 2 în grupa de Europa League, doar în urma lui Ajax, și speră ca la Salonic să obțină un nou succes, care s-o mențină sus. De partea cealaltă, echipa lui Răzvan Lucescu a fost învinsă în prima rundă, 1-3 cu Galatasaray.

LIVE ora 22:00 | PAOK Salonic - FCSB

PAOK Salonic – FCSB, echipe probabile:

PAOK: Kotarski – Otto, Kedziora, Michailidis, Baba – Camara, Ozdoev – Zivkovic, Konstantelias, Taison – Chalov
Rezerve: Monastirlis, Balomenos, Bakayoko, Despodov, Sastre, Schwab, Shoretire, Thymianis, Tissoudalli
Antrenor: Răzvan Lucescu

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Șut, Lixandru – Băluță, Olaru, Fl. Tănase - Bîrligea
Rezerve: Vlad, Panțîru, M.Popescu, Oct. Popescu, Edjouma, Baeten, Musi, Alhassan, Luis Phelipe, Miculescu, Ștefăenscu, D. Popa,
Antrenor: Elias Charalambous

Arbitru: Sascha Stegemann // Asistenți: Marco Achmuller, Christof Gunsch (toți din Germania)
Arbitru VAR: Pascal Muller // Asistent VAR: Katrin Rafalski (ambii din Germania)

FCSB își continuă parcursul european în grupa XXL de Europa League. A obținut 3 puncte în prima rundă și speră să nu plece cu mâna goală din Grecia pentru a putea spera la calificarea în runda următoare. Dacă prinde unul dintre primele 8 locuri, echipa lui Charalambous merge direct în optimi, în timp ce locurile 9-24 la barajul pentru faza optimilor.

Clasamentul live din Europa League

Cine arbitrează PAOK – FCSB

Arbitrul principal de la PAOK - FCSB va fi Sascha Stegemann. Acesta va fi ajutat de Marco Achmuller și Christof Gunsch. El a mai fost la centru într-un meci cu FCSB în noiembrie 2022, în grupele Conference League.

Roș-albaștrii au pierdut atunci, 1-3, pe terenul lui West Ham. Sascha Stegemann a mai arbitrat de două ori echipe românești, pe Sepsi, în meciul cu Dudelange, scor 1-3, în 2022 în Conference League și pe CFR Cluj în partida cu Jagodina, scor 0-1, în 2014 în Europa League.

Sepsi - FCSB / foto Cristi Preda (GSP)

Cine transmite la TV meciul PAOK – FCSB

Primul duel al FCSB-ului în deplasare în acest sezon de Europa League va fi transmis în direct la TV pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Prima Sport și Digi Sport sunt deținătoarele de drepturi TV pentru a doua cea mai importantă competiție europeană intercluburi, iar toate meciurile campioanei din faza grupelor vor fi transmise de cele două televiziuni. Cele două posturi TV transmit și Liga Campionilor, dar și Conference League.

Avertisment de la Cosmin Bărcăuan: „Dacă FCSB vine să se apere, să ciupească un egal, nu va fi o idee bună”

Elias Charalambous, actualul antrenor al roș-albaștrilor, a fost și el jucător la PAOK în perioada 2005-2008. Printre altele, a fost coechipier cu Cosmin Bărcăuan. Iar acesta îl avertizează.

„Nu știu cum a ajuns antrenor la Steaua, dar ajuns acolo a făcut o treabă serioasă. Este un antrenor tânăr, care vrea să demonstreze. Ca echipă, Steaua poate pune probleme, depinde de cum va pregăti meciul din punct de vedere tactic. Dacă vine să se apere, să ciupească un rezultat de egalitate, nu cred că va fi o idee bună, fiindcă nu o să le iasă. Când intri pe Toumba, îți tremură genunchii ca adversar”, a spus Bărcăuan pentru GSP.ro.

Ce atmosferă îi așteaptă pe români pe Toumba

Directorul editorial de la sportal.gr, Sotiris Kostavaras, care este și comentator de sport la Cosmote TV, a prefațat pentru Gazeta Sporturilor confruntarea.

„Nu cred că PAOK Salonic duce lipsă de încredere, în perspectiva partidei de joi. Va fi o atmosferă electrizantă pe Toumba. Nu este Ali Sami Yen, acolo unde atmosfera este teribilă pentru oricine și este greu de jucat în acele condiții, dar pe stadionul lui PAOK se creează o presiune teribilă. O știu și echipele din Atena, forțe ale Greciei, Olympiacos, AEK și Panathinaikos. Nu va fi ușor pe Toumba pentru români", a comentat ziaristul elen.

Programul FCSB în Europa League:

  • FCSB – RFS 4-1
  • PAOK - FCSB: 3 octombrie 2024, ora 22:00
  • Rangers - FCSB: 24 octombrie 2024, ora 22:00
  • FCSB - Midtjylland: 7 noiembrie 2024, ora 19:45
  • FCSB - Olympiacos: 28 noiembrie 2024, ora 22:00
  • Hoffenheim - FCSB: 12 decembrie 2024, ora 19:45
  • Qarabag - FCSB: 23 ianuarie 2025, ora 19:45
  • FCSB - Manchester United, 30 ianuarie 2025, ora 22:00

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.