Stranieri

Răsturnare uluitoare de situație! Ianis Hagi, REPRIMIT la prima echipă a lui Rangers

Ianis Hagi, foto: rangers.co.uk

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 01 octombrie 2024

Ianis Hagi (25 de ani) revine la prima echipă a lui Glasgow Rangers! Antrenorul Philippe Clement (50 de ani) a decis să-i dea o nouă șansă, iar mijlocașul va evolua din nou pentru prima echipă a scoțienilor după câteva luni petrecute în exil, la echipa a doua.

Potrivit celor de la Rangers Review, așteptarea a luat sfârșit, iar internaționalul român a ajuns la o înțelegere contractuală cu Rangers. Philippe Clement a avut o discuție cu jucătorul, dar și cu agentul său. Hagi nu și-a găsit echipă în perioada de transferuri și a rămas la Rangers.

Ianis Hagi revine la prima echipă a lui Rangers

Este o adevărată răsturnare de situație în contextul în care antrenorul Philippe Clement a declarat în mai multe rânduri faptul că nu se va mai baza pe Ianis Hagi.

„Am fost deschiși cu el, dar și cu agentul său. Nu îl vedem drept următorul număr 10 al lui Rangers în următorii doi ani, așa că vom profita de alte oportunități pe care le avem”, spunea în urmă cu ceva timp Clement.

În cele din urmă, a avut loc o răsturnare de situație, iar cele două părți au avut parte de un dialog constructiv, iar situația a fost rezolvată. Ianis Hagi revine la prima echipă a lui Glasgow Rangers.

E important de menționat faptul că actuala înțelegere a lui Ianis cu actualul club expiră în vara lui 2026. El a fost dorit de Rapid în această vară, însă mijlocașul a declinat oferta din Superliga.

Ianis ar avea parte de o mărire salarială imediat după meciul cu numărul 100 în tricoul echipei de pe Ibrox. În acest moment, Hagi are 99 de partide, în care a reușit 16 goluri și 21 de pase decisive. Această clauză ar fi unul dintre principalele motive pentru care Ianis a fost exclus din lot.

Ultimul meci oficial la nivel de echipă de club pentru Ianis a fost în primăvară, Las Palmas - Alaves 1-1 din La Liga, pe 26 mai.

Am spus aceste lucruri deja și cu ultimele ocazii în care am mai fost întrebat. Situația nu s-a schimbat deloc (n.r. cu privire la Ianis Hagi). Nu este doar decizia mea în acest sens. Așa că vom vedea ce va aduce viitorul. Văd eu că se schimbă ceva? Nu! Am zis doar că situația nu s-a modificat pentru moment, așa că nu există niciun motiv să mergem mai departe în acest sens.

- Philippe Clement, antrenor Rangers, înainte ca Ianis să fie reprimit la prima echipă

2 milioane de euroe cota lui Ianis Hagi, potrivit Transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.