Nationala

A venit nota de plată! Sancțiunile dictate de UEFA după incidentele de la Kosovo - România

+21 Foto
UEFA i-a sancționat pe kosovari după incidentele de la meciul cu România

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 01 octombrie 2024

UEFA a sancționat Federația din Kosovo după incidentele de la meciul cu România, din Liga Națiunilor. „Tricolorii” s-au impus pe 6 septembrie în deplasare, scor 3-0, însă partida a fost oprită de trei ori în 10 minute.

Mai mulți suporteri kosovari au invadat terenul, iar meciul a fost oprit de trei ori într-un interval de 10 minute. Primul suporter a intrat pe teren în minutul 83, iar după 3 minute aproximativ 10 suporteri au pătruns de asemenea pe teren, meciul fiind întrerupt a doua oară. În prelungiri alți fani au invadat suprafața de joc, purtând steaguri cu Kosovo și Albania.

UEFA i-a sancționat pe kosovari după incidentele de la meciul cu România

+21 Foto
Steagul Armate de Eliberare din Kosovo / FOTO: Captură TV @antena sport

A fost partida în care Mircea Lucescu (79 de ani) a revenit pe banca naționalei României. Așadar, UEFA sancționat Federația de Fotbal din Kosovo cu o amendă de 10.000 de euro din cauza suporterilor care au invadat suprafața de joc.

Alți 22.000 de euro va trebui să plătească Federația din Kosovo pentru aruncarea de obiecte în teren. 6000 de euro va trebui să achite din cauza torțelor aruncate. 15.000 de euro este amenda pentru faptul că cei din Kosovo au huiduit Imnul României.

Alți 8000 de euro vor achita kosovarii pentru blocarea căilor de acces public. În total, 61.000 de euro.

Incidente în Kosovo - România

Fix înainte de fluierul de start, suporterii naționalei din Kosovo au afișat o pânză uriașă la una dintre peluze.

„Atenție, aici e Kosovo!”, scria pe scenografia ultrașilor, un posibil mesaj subliminal pentru români, în contextul în care nucleurile dure al galeriilor din țară au apelat la precedentele două meciuri la o scandare provocatoare, „Kosovo e Serbia”, cea care a declanșat multiple controverse și aproape că a adus la pierderea meciului de la București la „masa verde”.

România s-a impus categoric la redubutul lui Mircea Lucescu, scor 3-0, în deplasarea de la Kosovo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.