Liga 1

Clubul din Superliga, PĂRĂSIT de investitori: „E pe marginea prăpastiei! Datorii de 3 milioane de euro” » Situație EXPLOZIVĂ

Probleme uriașe la Petrolul, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 01 octombrie 2024

Petrolul Ploiești ar fi rămas fără investitorii turci! Aceștia ar fi părăsit deja clubul, deși au preluat echipa încă din această vară. Este o adevărată lovitură pentru ploieșteni, care au datorii foarte mari. Chiar și în acest context, trupa pregătită de Mehmet Topal (38 de ani) stă neașteptat de bine în Superliga. Se află pe locul 4, cu 18 puncte acumulate după primele 11 etape.

Un reprezentant al investitorilor turci precizează faptul că datoriile sunt uriașe, iar clubul se află într-o situație extrem de delicată din punct de vedere financiar. Potrivit Playsport, jucătorii ar avea restanțe salariale de aproape 4 luni.

Mai mult decât atât, investitorii turci nu ar fi acoperit nici măcar 10% din suma promisă atunci când au preluat clubul.

Probleme uriașe la Petrolul: „Noi am părăsit clubul din cauza minciunilor”

Investitorii turci susțin faptul că au primit sume importante în schimbul fotbaliștilor Albin Berisha (23 de ani) și Seniko Doua (22 de ani).

Dacă Berisha a fost vândut în Germania, la Hansa Rostock, Doua a ajuns în Danemarca, la AC Horsens.

„Nu ne-a fost arătat niciodată adevărul. Noi am plătit lucruri din urmă. Nu am luat niciun cent din club. Acum, Petrolul e pe marginea prăpastiei și se încearcă să se arunce vina asupra noastră. Noi l-am adus pe Mehmet Topal, noi am făcut structura de transferuri. Nu e viziunea celor din club, este a noastră. Datoriile sunt acum de 3 milioane de euro.

Ni s-a spus inițial că suma nu depășește 1 milion. Noi am părăsit clubul acum 10 zile din cauza minciunilor. Ne pare rău că oamenii de bună-credință care susțin Petrolul au de suferit. Credem că e vorba despre o încercare a lui Claudiu Tudor de a da vina pe noi pentru ceea ce se întâmplă acum la Petrolul”, a declarat unul dintre reprezentanții investitorilor turci, pentru sursa citată.

Noi i-am transferat pe Berisha și pe Doua. Noi am adus bani în club, nu am luat nimic înapoi. Interesul nostru a fost să creăm ceva durabil și serios, dar n-a fost posibil pentru că am fost mințiți.

- Unul dintre reprezentanții investitorilor turci care au părăsit Petrolul

Investitorii turci s-au implicat la Petrolul din vară

În ianuarie 2024, un grup de oameni de afaceri din Turcia începuse să „dea târcoale” Petrolului, fiind prezent lângă echipă pe durata cantonamentului din Antalya.

Părțile au bătut palma la începutul lunii iunie. Conducătorii Petrolului le-au solicitat garanții în valoare de două milioane de euro, turcii au răspuns că le vor prezenta fără niciun fel de probleme.

Bosniacul cu licență PRO Sanjin Alagic, adus de Petrolul pe bancă, lângă Mehmet Topal

Turcii au numit și antrenor, pe Mehmet Topal, fost mare internațional turc, cu 81 de meciuri în naționala țării lui. Topal urma să-i fie secund lui Jose Mourinho la Fenerbahce, dar viitorii acționari ai Petrolului l-au convins să vină în Superliga României!

Un renumit jurnalist turc, Yağız Sabuncuoğlu, urmărit de peste 1,5 milioane de oameni pe X, fostul Twitter, confirmase atunci că „oamenii turci de afaceri Serhan Çetinsaya și Sertaç Güven au achiziționat Petrolul Ploiești”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.