Liga Campionilor

„Zidul galben”, protest spectaculos împotriva „UEFA MAFIA”: „Vă pasă doar de bani!”

+6 Foto
Ultrașii Borussiei Dortmund, protest spectaculos împotriva „UEFA MAFIA” // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Ultrașii Borussiei Dortmund au afișat o pânză uriașă, cu mesajul „UEFA MAFIA”, în timpul meciului de Liga Campionilor cu Celtic, câștigat cu un neverosimil 7-1.

Protest spectaculos al „Zidului galben” față de modificările făcute de UEFA principalei sale competiții, Champions League.

Ultrașii Borussiei Dortmund, protest spectaculos împotriva „UEFA MAFIA”: „Vă pasă doar de bani!”

În timpul meciului cu Celtic din această seară, galeria Borussiei Dortmund a afișat o scenografie ofensivă la adresa forului care conduce fotbalul european. Mesajul „UEFA MAFIA” a fost afișat în întreaga peluză. Sub el, o pânză pe care ultrașii au scris că „Nu vă pasă de sport / Vă pasă doar de bani!”.

Al treilea element al scenografiei îl reprezintă adresa site-ului Nein zur CL reform. Asta se traduce prin „nu reformei Champions League” și direcționează utilizatorii către site-ul campaniei.

Campania purtată de fanii Borussiei, acompaniați în acest demers de cei ai lui Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Hertha, FC Copenhaga, Rapid Viena și alte multe echipe, este titrată „Revendicați sportul: fotbalul pentru milioane de fani, nu miliarde de euro”.

Concret, suporterii protestează împotriva noului format al competițiilor europene, unul care presupune mai multe meciuri. „Pe lângă o povară crescută pentru jucători și fani, acest lucru va fi acompaniat în special de o creștere a veniturilor, care va consolida structurile existente în fotbalul european de club și va exacerba dezechilibrul dintre ligile naționale”, susțin autorii campaniei.

Aceștia cer „o distribuire mai corectă a banilor aflați în sistemul fotbalistic, prevenirea abuzării structurilor deja existente, precum Fair Play-ul Financiar, și reducerea numărului de meciuri din competiții”.

Ei avertizează că „vom continua să facem tot ce putem pentru a ne recupera sportul”.

Pe gazon a fost o seară de vis pentru galben-negrii antrenați de Nuri Sahin. BVB a învins-o pe campioana Scoției cu 7-1, cu o triplă Karim Adeyemi, „dublă” Serhou Guirassy, plus goluri Emre Can și Felix Nmecha.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.