Liga 1

Kapetanos vrea să revină în România. Cum ar lucra cu Gigi Becali la FCSB: „Uite chestia asta, directă. Nu pe la spate” » A avut ofertă de la Dinamo!

Pantelis Kapetanos FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)

Articol de Eduard Apostol, Ionuţ Iordache  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Pantelis Kapetanos a explicat reporterilor GSP.ro la Veria în ce condiții ar putea lucra din nou cu Gigi Becali, de această dată în postura de antrenor, în viitor. Totodată, grecul a spus franc că simpatizează cu FCSB și atunci când joacă împotriva lui CFR Cluj, el fiind campion cu ambele grupări. Și a mărturisit că nu s-ar fi văzut în tricoul „câinilor”, care l-au dorit când Ioan Andone conducea „haita”.

Pantelis Kapetanos, acum în vârstă de 41 de ani, este unul dintre străinii ce-au făcut istorie în campionatul românesc. În top 5 al golgeterilor străini all-time, a cucerit câte un campionat cu CFR Cluj și cu FCSB, a jucat în cupele europene, inclusiv în grupele Champions League, punctând în poarta lui Manchester United.

Gigi Becali și-a reproșat că s-a zgârcit cu Pantelis Kapetanos

Tipul de atacant central penetrant, care dădea gol cu oricare parte a corpului. Doar cu capul a înscris de 20 de ori în prima divizie. A decis multe derby-uri. În România, a început la Steaua, așa cum se numea FCSB la acea vreme.

A fost lăudat, apoi criticat de Gigi Becali, Kapetanos a replicat mereu pe gazon, apoi, când patronul roș-albaștrilor nu a fost de acord cu pretențiile sale, a mers la rivalii din Gruia. Și a ieșit campion cu ardelenii.

Peste ani, Gigi Becali avea să-și reproșeze greșeala pe care a făcut-o, mai ales că l-a menționat pe grec printre cei trei jucători străini pe care i-a apreciat.

„Eu am greșit o dată și-mi reproșez asta! Dar am primit și «răsplata». Mă refer la Kapetanos. Am greșit. Cerea 30.000 de euro parcă (n.r. - salariu lunar, în euro), m-am zgârcit pentru 5.000 de euro și a semnat cu CFR Cluj.

Iar Clujul a luat campionatul cu el! Eu trebuia să-l pun în față pe unul care a marcat goluri, cum a fost Kapetanos, care ne-a ajutat”, a reacționat Becali.

128de meciuri a adunat în prima ligă a României, la Steaua și CFR Cluj, marcând 48 de goluri și oferind 9 assist-uri. 20 de goluri le-a reușit după reluări cu capul

Pantelis Kapetanos are licența A, va urma PRO-ul: „Aș vrea să mă întorc în România”

- Kape, tu ai licența A, urmează să te înscrii la PRO... Pe când la FCSB, ca antrenor?
- (râde) Nu știu, vedem. Aștept să intru la PRO, vreau să continuu ca antrenor, nu-mi place agent sau director sportiv. Antrenor e altceva, lucrezi pe teren, antrenamente, meciuri. Și aș vrea să mă întorc în România.

- Te-ai vedea lucrând cu Gigi Becali ca antrenor? Te întreb fiindcă știi că se bagă și în registrul tehnico-tactic al echipei.
- Gigi Becali a făcut istorie pentru acest club. (râde) Ar fi bine să lucrez cu el ca antrenor, după ce-am fost jucător.

- Te-ai vedea lucrând cu el?
- Toată lumea știe că iubește echipa, că stă lângă echipă. Am văzut că nu mai vine la meciuri.

- Ai accepta sfaturi sau ordine?
- Nu știu dacă face asta... (Eu îți zic ce spune el!) Nu știu, nu știu asta (râde).

Un antrenor trebuie să vadă ce jucători are, te mulezi pe lot. Nu poți să joci ca Manchester City dacă nu ai fotbaliști cu calitate. Depinde ce jucători ai, apoi să faci un spirit de învingător. Mie îmi place mai mult tactica! Să citesc tactica. Și când văd un meci, mă uit la tactică
Pantelis Kapetanos

+13 Foto
Pantelis Kapetanos FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)

Pantelis Kapetanos despre ce-i place la Gigi Becali: „A ieșit mereu la TV și a zis direct ce i-a trecut prin cap. Nu pe la spate!”

- Cum a fost relația ta cu Gigi Becali din postura jucător - patron?
- Când am venit la București, n-am știut cum e situația acolo, cu patron, cu prezident. Am semnat, iar până să ajung la cantonament, am oprit la Palat. Și-am întrebat: "Cine e el?!". "Uite, ăsta e prezident...". Nu înțelegeam. Știam că Valeriu Argăseală e președinte.
Nu înțelegeam nici româna la început, nu mă uitam la TV. La început, știu că el îl adusese pe Arthuro să fie atacant titular. Nu mi-a păsat ce zice lumea, când am intrat, am făcut-o să dau goluri și să ajut echipa.
A fost greu în primele două luni, nu cu echipa, ci ca adaptare, cu familia. După 2-3 luni, mi-a fost ușor. L-am făcut pe Becali să zică: "Am cel mai bun atacant". Gigi a făcut mult bine pentru echipa asta, mulți bani, nu știu dacă nu ar fi fost el, ce s-ar fi ales de club.

- Ce ți-a plăcut la Gigi Becali?
- Aici, în Grecia, ai frică să stai în fața camerelor TV și să spui exact ce gândești. Asta-mi place la el, a ieșit mereu la TV și a zis ce i-a trecut prin cap, direct. Asta-mi place mult. Este un exemplu, modul direct, nu pe la spate.Am văzut și mulți români vorbind direct, în fața, asta-mi place la el.

- Ce nu-ți plăcea la el?
- Nu e chestie că nu-mi place ceva. Uite, altă chestie. Când veneam și vorbeam cu patronul, ajungeam la dialog. În Grecia, patronul dă banul, nu vorbește nimeni! În România, vorbeam, spuneam ce probleme sunt, cum putem să rezolvăm. Nu știu cum e mai bine, eu zic că e mai bine.
Bine, Becali venea, te certa, dar apoi aveai un dialog.

37de goluri în 97 de meciuri a marcat pentru FCSB în toate competițiile, interne și internaționale. Plus 11 assist-uri

Pantelis Kapetanos fără ascunzișuri: „În meciul FCSB - CFR Cluj țin cu FCSB”

- La CFR Cluj aveai să-l ai ca patron pe Arpad Paszkany. Cum era cu el?
- Dacă echipa merge bine, nu ai nicio problemă. Când nu merge bine, atunci apar discuțiile. Eu am fost accidentat în primele șase luni, apoi am intrat și am câștigat campionatul. Eu zic că te ajută și să ai ședințe când nu câștigi. Ajungi să fii mai bun. Eu am prins momente bune și la FCSB, și la CFR Cluj.

- Când joacă FCSB cu CFR Cluj, cu cine ții?
- (râde) FCSB! Am jucat mai mult acolo. Am mai mulți prieteni la FCSB.

22de goluri și 6 assist-uri a avut Kape pentru CFR în 68 de meciuri interne și internaționale

Eu m-am înțeles perfect cu antrenorii români. Respect maxim pentru Mihai Stoichiță! Dar și mulți alții. Uite, cu Ioan Andone am câștigat primul campionat, la CFR. Cu românii a fost altfel decât cu străinii, mi-au plăcut că sunt direcți
Pantelis Kapetanos

Pantelis Kapetanos era să ajungă la Dinamo! Dar este sincer: „Nu m-aș fi văzut la Dinamo”

- Te mai uiți la Derby-urile de România, între FCSB și Dinamo, gândindu-te cum era când jucai tu și marcai goluri?
- Nu-mi place pentru că nu mai e cum a fost. Eu vreau Dinamo tare! Și Rapid tare, și Timișoara să revină, cu suporterii ei, doar așa poate crește fotbalul în România.
Văd că U Cluj e pe locul 1. Când jucam eu, era o echipă cu mulți suporteri, cu istorie, dar juca să nu retrogradeze. Eu vreau ca echipele de tradiție să fie puternice, așa va crește campionatul.

- Tu era să ajungi la Dinamo în 2016, îți mai aduci aminte? L-ai fi avut tot pe Ioan Andone antrenor, cu care ai ieșit campion la CFR Cluj.
- Au fost niște discuții. Doar am auzit... Nici eu n-am vrut să mai plec din Grecia în România pentru familie, erau momente grele. Așa că m-am lăsat de fotbal. Nu m-aș fi văzut în tricoul "câinilor", ar fi fost foarte greu (râde).

Top 5 golgeteri străini în prima divizie din România

1. Eric de Oliveira 66 de goluri
2. Wesley Lopes 64 de goluri
3. Harlem Gnohere 58 de goluri
4. Bojan Golubovic 55 de goluri
5. Pantelis Kapetanos 48 de goluri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.