Tenis

„Bravo lui Țiriac că a dat mașinile, dar...” » De ce crede Mircea Geoană că Ion Țiriac NU e folosit mai mult pentru influența lui globală

Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  marţi, 15 octombrie 2024

Mircea Geoană laudă inițiativa lui Ion Țiriac de a dona mașini medaliaților olimpici de la Paris 2024, dar dă de înțeles că ar fi un om „dificil de lucrat cu el”, în cazul în care ar fi nevoie ca Guvernul României să colaboreze cu miliardarul pentru proiecte importante în sport.

În vârstă de 66 de ani, Mircea Geoană a fost prezent în studioul Gazetei Sporturilor la o ediție specială din Prietenii lui Ovidiu, o dezbatere electorală la care vor mai fi prezenți și ceilalți candidați importanți ca Nicolae Ciucă (PNL), Marcel Ciolacu (PSD), Elena Lasconi (USR) și George Simion (AUR).

Fost candidat la prezidențiale în 2009, cu un trecut foarte activ în politica postdecembristă, Geoană a vorbit despre o situație interesantă din comunitățile din România, acolo unde Guvernul Adrian Năstase (2000-2004) a construit săli de sport, dar acestea sunt folosite complet greșit.

Mircea Geoană la Prietenii lui Ovidiu: „Năstase a făcut sălile, dar nu le folosea nimeni”

„Mai țineți minte pariul lui Țiriac cu Adrian Năstase, din 2004, cu sălile de sport? A fost un pariu... Țiriac și acum are proiecte interesante, cu grădinițe sportive.

Are proiecte simpatice, cum zic eu, nea Ion. Dar a făcut un pariu cu Năstase, era prim-ministru, eram ministru de externe în guvernul de atunci. Și cum era Adrian Năstase ambițios și totuși organizat în ceea ce făcea, s-au construit sălile. Și bravo lui Țiriac că a dat mașinile pentru olimpicii noștri! Și m-am dus după aceea prin țară. În anii următori.

Din poziția mea de lider politic și în calitate de cetățean. Și m-am dus și am văzut sălile de sport. Erau impecabil făcute, dar echipele din comunitățile respective nu le foloseau, nu aveau dotări, nu aveau profesori, n-aveau un cal de sărit, n-aveau o minge medicinală.

De ce? Pentru că s-a făcut sala fără să se gândească la întreaga necesitate a unei comunități pentru a o folosi. Și acum se fac baluri, botezuri, nunți. Nunți, botezuri și baluri trebuie să aibă comunitățile în România, dar la un centru cultural”, a explicat Mircea Geoană la Prietenii lui Ovidiu.

Întrebat de ce nu este Țiriac folosit mai mult de către Guvernul României, Geoană a barat: „Țiriac este un om cu multă experiență, cu multe contacte. Nu e totdeauna ușor să lucrezi cu el”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.