Handbal

CSM București - Gloria Bistrița, derby major la Sala Polivalentă: „Acesta este obiectivul nostru”

Noemi Pasztor (stânga), soluție de avarie pentru CSM București. Foto: Imago Images

Articol de Costi Prună  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Derby-ul Ligii Naționale dintre CSM București și Gloria 2018 Bistrița Năsăud se joacă astăzi în sala Polivalentă, de la ora 17.30. Partida va fi transmisă în direct de televiziunea Pro Arena.

Ambele echipe au maximum de puncte în clasament, câte 12, după primele 4 etape. Cele două formații s-au întâlnit ultima dată pe 7 septembrie, în Liga Campionilor, când Gloria a învins la Bistrița cu 30-26. A fost prima victorie a echipei ardelene în fața campioanei, în cele 19 partide directe, în care Gloria Bistrița a mai obținut un rezultat de egalitate.

„Ar fi o surpriză să batem la CSM București!”

Pentru partida de astăzi , CSM București este favorită la casele de pariuri cu o cotă de 1.24-1.28, în timp de Gloria este cotată la victorie cu 3.80-4.90.

La CSM București nu vor juca din cauza accidentărilor, Crina Pintea și Vilde Ingstad, iar la Bistrița, Cristina Laslo.

„Nu vreau să punem presiune în plus , vorbind despre importanța acestui derby. După ce am câștigat cu Rapid, ar fi încă o surpriză să batem și pe CSM București. Vom intra pe teren pentru a câștiga și dacă vom reuși, vom lua o opțiune importantă ca să terminăm campionatul în primele două locuri. Acesta este obiectivul Gloriei în campionat”, a declarat antrenorul secund al Gloriei, Marius Novanc, pentru AS-TV Bistrița.

Un prim „7” probabil pentru Gloria: Arruda, Nocun, Delgado, Niombla, Mbengue, Fujita, Araujo.

Gloria Bistrița- Krim Ljubljana, în Liga Campionilor! Foto: Facebook

„Avem nevoie de suporteri!”

Pe plan intern, CSM București a învins-o pe Gloria Bistrița în finala Supercupei României, cu 28-27, în data de 23 august, iar în ultimul meci jucat la București în 2 noiembrie 2023, CSM a câștigat cu 31-28.

CSM București a făcut un apel către suporteri pe pagina de Facebook, pentru a veni în număr cât mai mare la sală, pentru derby-ul cu Gloria Bistrița.

„ Avem nevoie de suporteri, mai ales când jucăm împotriva unei echipe bune, cum este Bistrița. Avem nevoie ca suporterii să fie , așa că vă rog, să veniți și să ne ajutați că s-o învingem pe Bistrița.”, a declarat antrenoarea Helle Thomsen.

Un prim „7” posibil pentru CSM București: Moreschi, Friis, Neagu, Omoregie, Kobylinska, Ostergaard, Pasztor.

Partida va fi arbitrată de cele mai valoroase arbitre din România, Cristina Lovin și Simona Stancu.

Ele au arbitrat finala Ligii Campionilor dintre Gyor și Bietigheim și au fost delegate la Campionatul European din luna noiembrie.

Cele două formații vor reveni în weekend în Liga Campionilor. CSM București va jucă duminică în Polivalentă cu danezele de la Nykobing, în timp ce Gloria Bistrița o va întâlni sâmbătă la Budapesta, pe Ferencsvaros.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.