Liga Campionilor

Neil Lennon a văzut dezastrul fostei sale echipe și a reacționat: „Nu a făcut treaba murdară”

Neil Lennon, foto: TNT Sports

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Neil Lennon (53 de ani), fostul antrenor al lui Rapid, a reacționat după umilința lui Celtic din Liga Campionilor. Fosta echipă pregătită de tehnicianul nord-irlandez a pierdut lamentabil pe terenul Borussiei Dortmund, scor 1-7, în etapa a doua. În prezent comentator și analist TV, acesta a analizat prestația catastrofală a scoțienilor.

Lennon a fost dat afară de Rapid pe 20 august, după doar 6 etape. A înregistrat 5 rezultate de egalitate și o remiză. Lennon a câștigat campionatul Scoției de 5 ori și a oferit prima reacție după eșecul usturător al lui Celtic cu Dortmund.

Neil Lennon, după Dortmund - Celtic 7-1: „Lucrurile s-au prăbușit rapid”

Tehnicianul a evitat să dea vina pe managerul Brendan Rogers pentru acest insucces, însă a vorbit despre greșelile uriașe pe care le-au comis fotbaliștii campioanei Scoției. Acesta nu se aștepta ca Celtic să obțină vreun punct din deplasare cu Dortmund, însă nici să piardă la un asemenea scor.

„Nu mă așteptam să câștige, dar mă așteptam să ofere o replică mult mai bună, să aibă o prestație mai solidă, ținând cont de forma lor. Au scăpat meciul de sub control. Au fost pasivi, mai ales în jocul de pase, jucătorii nu au făcut treaba murdară din punct de vedere tactic.

N-au pus deloc presiune pe Dortmund. Au jucat în același mod tot meciul. Au luat gol după gol. La 3-1 mă așteptam ca un jucător să ia atitudine și să spună «Ok, acum trebuie să jucăm 5-10 minute în jumătatea lor, să punem presiune, să obținem un corner sau orice», dar nu a fost nimic de genul acesta.

Dortmund este o echipă extraordinară, dar are defecte, mai ales pe partea dreaptă. Celtic a fost expusă, nu poate juca așa în deplasare în fața unei echipe de top”, a explicat Lennon, pentru TNT Sports.

Lennon nu dă vina pe antrenorul lui Celtic: „Nu poți”

Întrebat dacă este vina managerului Brendan Rogers, Lennon a explicat faptul că responsabilitatea nu îi revine lui în totalitate: „Nu poți da vina pe antrenor. Celtic are un manager de top. Vrea ca echipa lui să presteze un fotbal de calitate. A spus înainte de meci că vor suferi în unele momente, iar acest lucru s-a întâmplat.”

Lennon comentează meciuri din campionatul Scoției, dar e și analist TV pentru postul menționat. Înainte să vină la Rapid, Lennon fusese tot analist, el nu mai antrenase din octombrie 2022, după ce a fost demis de Omonia Nicosia.

Lennon a fost dat afară de Rapid pe 20 august. Imediat, el a fost înlocuit pe banca giuleștenilor cu Marius Șumudică. De-a lungul carierei de antrenor, nord-irlandezul le-a pregătit pe Celtic, Hibernian, Boton, Omonia Nicosia și Rapid. Are 5 titluri și 4 Cupe câștigate în Scoția.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.