Europa League

UEFA, prinsă în ofsaid? Ce făcea arbitrul delegat la PAOK - FCSB, cu doar 4 zile înaintea meciului din Europa League

+48 Foto
Arbitrul Sascha Stegemann se va afla la centru în PAOK - FCSB. Foto: Imago

Articol de George Nistor  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Meciul PAOK - FCSB, din etapa a doua a Europa League, îl va avea la centru pe Sascha Stegemann (39 de ani), un arbitru german controversat, dar și conectat la fotbalul din Grecia, țară în care se va disputa partida.

  • PAOK - FCSB se joacă joi, de la 22:00, pe Stadionul Toumba din Salonic. Meciul va fi transmis la TV pe Digisport 1, Primasport 1 și în format liveTEXT pe GSP.ro.

Oficial de categoria a doua în țara sa natală, Stegemann activează și pe plan extern, întrucât delegările sale în Bundesliga și în cupele europene nu sunt foarte numeroase.

Eroare UEFA: Sascha Stegemann, delegat la PAOK - FCSB, arbitrează și în Grecia

Cu doar patru zile înainte de PAOK - FCSB, arbitrul Sascha Stegemann se afla la centru în meciul AEK Atena - Panathinaikos 2-0, din etapa a 6-a a primei ligi din Grecia.

Delegarea la un duel, de data aceasta european, în care una dintre formații provine din cadrul federației cu care germanul colaborează, este o eroare a UEFA!

Forul care guvernează competiția Europa League aplică, de regulă, criterii clare, în privința delegărilor pe plan internațional, însă de data aceasta pare să fi omis că Stegemann activează și în campionatul elen, în care arbitrii străini sunt preferați celor din țară la derby-uri.

Partida disputată pe 29 septembrie nu a fost prima din Super League 1 pentru Stegemann. În sezonul 2019-2020, a împărțit dreptatea în Panathinaikos - Olympiacos 1-1, derby-ul rundei a 4-a la acea vreme.

În stagiunile anterioare, arbitrul ecuson FIFA din 2019 a mai activat în Arabia Saudită, dar și Japonia, țări ale căror federații au parteneriate cu cea germană.

PAOK - FCSB va fi cea de-a patra sa partidă în Europa League. În preliminariile acestei ediții, a fost delegat la Petrocub - Ludogorets 1-2.

Sascha Stegemann are o carieră tumultoasă în spate. Nu a apucat să debuteze în Liga Campionilor. Foto: Imago

146de partide a arbitrat Sascha Stegemann în Bundesliga

Împarte multe cartonașe galbene și a viciat un meci

Ascensiunea carierei lui Sascha Stegemann a fost stopată în 2023, după ce a viciat rezultatul unei partide importante în economia titlului din Bundesliga. Se întâmpla pe 28 aprilie, în meciul VfL Bochum - Borussia Dortmund, încheiat cu 1-1.

Germanul le-a refuzat un penalty galben-negrilor după un fault și, împlicit, un al doilea cartonaș galben pentru fundașul celor de la Bochum. Asistenții din cabina VAR nu au întors decizia, astfel că la final Stegemann și-a recunoscut vina. Bayern Munchen a cucerit titlul, deși se afla la egalitate de puncte cu Dortmund, 71 la număr.

Arbitrul a fost amenințat cu moartea de către suporterii Borussiei, iar poliția l-a protejat timp de patru săptămâni pentru a nu-i fi pusă viața în pericol.

Centralul nu stă la discuții în partidele tensionate. În ultimul meci arbitrat a arătat 10 cartonașe galbene și are o medie de 7,6 per partidă în acest sezon.

46de cartonașe galbene și 1 cartonaș roșu a acordat Stegemann în cele 6 partide arbitrate în acest sezon

Competițiile în care a arbitrat germanul în acest sezon:

Competiție

Meciuri

Cartonașe galbene

Cartonașe roșii

Bundesliga

2

13

1

Cupa Germaniei

1

6

0

Europa League (preliminarii)

1

7

0

Liga Campionilor (preliminarii)

1

10

0

Super League 1

1

10

0

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.