Nationala

Cele 800 de bilete online, cu valoare zero, pentru antrenamentul deschis al naționalei de luni, de la Mogoșoaia, s-au epuizat în 24 de ore

România a obținut o victorie istorică împotriva Ucrainei, scor 3-0. Cei peste 30.000 de suporteri „tricolori” au dominat atmosfera. La final, un clip video cu peste 150.000 de vizualizări le-a umbrit prestația.

Articol de Marius Mărgărit  —  miercuri, 02 octombrie 2024

După debutul în forță în campania de Liga Națiunilor, cu victoriile cu Kosovo (3-0 în deplasare) și Lituania (3-1 acasă), entuziasmul fanilor s-a păstrat intact de la Euro 2024.

Iar acum, înaintea celor două partide din deplasare din Liga Națiunilor, cu Cipru (12 octombrie) și în Lituania (15 octombrie), selecționerul Mircea Lucescu și conducerera FRF au decis să răsplătească atașamentul suporterilor cu un antrenamnet deschis publicului, luni, 7 octombrie, de la ora 18:00, la baza de pregătire de la Mogoșoaia. O întâlnire care va începe cu o sesiune de autografe din partea jucătorilor.

Ultimul antrenament deschis al naționalei avusese loc în Germania, pe 11 iunie, înaintea campaniei de la Euro 2024, când, pe arena din Wurzburg, au venit peste 3.000 de susținători, marea majoritate fiind cei stabiliți acolo.

După 5 ani, un nou antrenament deschis, acasă

Precedenta astfel de întâlnire de acasă avusese loc în iunie 2019, în preliminariile Euro 2020, înaintea partidelor din Norvegia (2-2) și din Malta (0-4), când selecționer era Cosmin Contra. Atunci, tot la Mogoșoaia, "tricolorii" au sărbătorit Ziua Copilului alături de peste 200 de puști și puștoaice de până în 14 ani, din București și zona Chitila, plus însoțitorii lor. Aceștia au asistat la antrenament, iar la final jucătorii le-au dat autografe micilor lor susținători, chiar pe gazon.

Suporteri România/ foto: Cristi Preda (GSP)

Prima dată cu tichete online la o ședință de pregătire

De această dată, pentru a se evita aglomerația, FRF a luat decizia ca tichetele pentru a putea intra în tribună, la antrenamentul deschis, să fie puse la dispoziția fanilor doar online, nu fizic, la poarta de acces a cantonamentului, cum se procedase până acum. Și cele 800 de bilete, capacitatea tribunei de la centrul de pregătire al naționalei de la Mogoșoaia, s-au epuizat în numai 24 de ore.

Pe site-ul său oficial, Federația a anunțat că nu se vor mai găsi alte tichete, astfel că cei care mai sperau să intre venind direct la Mogoșoaia nu vor mai putea avea acces în bază. "Probabil că ar fi vrut să vină mult mai mulți, dar nu era loc și am vrut să evităm îmbulzeala la antrenament", au explicat surse apropiate FRF.

Ultima întâlnire la Mogoșoaia dintre suporteri și jucătorii naționalei a avut loc în vară, pe 4 iulie, la revenirea "tricolorilor" de la Euro 2024. Atunci, după miezul nopții, peste 500 de oameni au venit să-i salute pe selecționerul Edward Iordănescu și pe elevii săi, după ce aceștia eu reușit să treacă de faza grupelor la turneul final continental, fiind apoi eliminați de Olanda, în prima fază eliminatorie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.