Liga 1

Gigi Becali le-a dat lecții de tactică jucătorilor în avion: „Vă spun ce i-am zis și lui Olaru. I-am luat pe rând!”

+48 Foto
Sosire FCSB, Gigi Becali, Luțu la Salonic/ foto Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Eduard Apostol, Ionuţ Iordache  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Gigi Becali a declarat că renunță la gestul său de a anunța primul „11” dinainte, întrucât Răzvan Lucescu (PAOK) e la alt nivel față de Marius Șumudică (Rapid) sau Costel Gâlcă (Universitatea Craiova). A deconspirat totuși ce dialoguri a avut cu fotbaliștii lui pe ruta București - Salonic.

Gigi Becali a însoțit-o pe FCSB la Salonic pentru meciul de joi seară cu PAOK, ora 22:00, în etapa secundă din noul format al grupelor Europa League. Patronul clubului a ieșit în fruntea echipei după ce avionul a aterizat la aeroportul "Makedonia", tot primul a ajuns și la hotel, unul splendid, aflat în aceeași zonă.

Milionarul a vorbit despre credință, explicând motivele ce l-au determinat să însoțească echipa într-o deplasare externă după foarte mulți ani (detalii aici), dezvăluind, printre altele, pentru GSP.ro că bunicii săi sunt din Salonic!

Lecții de tactică de la Gigi Becali: „Asta am învățat și eu din fotbal"

Becali a explicat în fața hotelului "Hyatt Regency" cum a decurs o călătorie în avionul cu care campionii au ajuns în Grecia și nu a putut să nu arunce „săgeți” către rivalii de la Rapid sau Universitatea Craiova.

„I-am luat pe rând pe jucători, cum erau, stânga - dreapta. Nu trebuia să îi cert? Ca să știe de frică. Șut? Nu am ce să îți spun. Radunovic? Nu am ce să îți spun, Lixandru, nu am ce să îți spun, pentru că nu greșesc. Ceilalți...

I-am spus lui Baba, lui Malcom i-am zis: „Tu ești mare fotbalist, dar nu atât de mare să primești mingea în centru".

La fel și Olaru. În centru nu ai voie să pierzi mingea, asta am învățat și eu din fotbal. Dacă sunt în spate, cum primesc? Vine și îți ia mingea și e gol! Acolo primesc mingea jucători de 100-200 de milioane de euro, care știu că pasează din prima când primesc.

(...) Una e să joci în România și să îi zici echipa lui Șumudică sau Gâlcă și alta e când i-o spui lui Răzvan Lucescu. Lui nu trebuie să i-o spui, că dacă i-o spui, apoi găsește șmecherii. Și atunci lui nu i-o spunem", a declarat patronul FCSB.

+48 Foto
Sosire FCSB la Salonic/ foto Ionuț Iordache (GSP)

Mircea Lucescu va sosi și el la meci. Unul special și pentru el

Este de așteptat ca și selecționerul României, Mircea Lucescu, să ajungă joi la Salonic pentru a vedea acest meci special. Cu ochii ațintiți spre echipa fiului său, dar și cu privirea spre jucătorii de la FCSB posibil a fi convocați în vederea „dublei” cu Cipru și cu Lituania.

„Nu l-am invitat pe Mircea Lucescu. O să fie acolo probabil, o să stea cu noi mă gândesc. Ține cu băiatul lui...

Eu am spus că noi am ajuns undeva mare, se vede și din faptul că voi, presa, sunteți aici... Cheltuiala, deranjul, înseamnă că s-a ajuns undeva. Noi vom vedea joi cât de mari suntem, nu știm încă. E posibil să îi prindem și pe ăștia într-o degringoladă și să îi batem, că nu e mare lucru.

Mai trebuie să treacă 2-3 partide internaționale să vedem ce și cum, unde suntem. După aia, după Rangers, după Olympiacos, dacă o să câștigăm 3-4 meciuri știm dacă suntem mari. Dacă îi batem pe ăștia, ne dă o idee. E posibil să fim foarte mari, nu știm", a mai spus Becali.

Ce, veneam doar pentru fotbal? I-am promis Sfântului Dimitrie că dacă jucăm cu PAOK, vin. Și a făcut minune. Din 36 de echipe, am picat cu Salonic și la ei acasă! E minune. Orice loc în sus e 900.000. Dacă vii în primele 8, iei 25 de milioane, sunt bani mulți. Sper să-i iau eu!
Gigi Becali, patron FCSB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.