Tenis

CTP a rezumat într-un singur cuvânt victoria Simonei Halep

Cristian Tudor Popescu/ Foto: Facebook

Articol de Laura Șoica  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Cristian Tudor Popescu a analizat prima victorie a Simonei Halep după 778 de zile. Românca a trecut de Arina Rodionova, scor 6-2, 4-6, 6-4, în primul tur de la Hong Kong.

A fost un meci echilibrat, care s-a decis după 2 ore și 8 minute. Halep a luat primul set, apoi a fost condusă cu 1-4 și a egalat, dar tot a pierdut setul 2. În cele din urmă, a câştigat decisivul.

CTP, despre victoria Simonei Halep: „Îndârjire. Asta am văzut”

CTP a caracterizat jocul Simonei prin cuvântul îndârjire și a lăudat atitudinea sportivei.

„Simona revine cu dinții strânși

 Îndârjire. Asta am văzut la Simona în primul ei meci de turneu WTA, la Hong Kong, după atâta vreme de stat pe tușă.

Adversara, australianca Rodionova, s-a dovedit foarte incomodă, rezistentă în raliuri, capabilă să treacă brusc din apărare în atac și posedând un rever tăiat remarcabil. Simona a luat clar primul set, 6-2, apoi știam însă că va veni <punctul mort> fizic, când va avea nevoie de al doilea suflu ca să-l depășească.   

Și a reușit! S-a aplecat în  față sufocată la capătul unor schimburi lungi și tari – e și o căldură umedă rea la Hong Kong – , dar a tras cu dinții de ea și a răzbit în setul decisiv, 6-4, după mai bine de două ore. Pe lângă destule greșeli, am văzut și lovituri care aminteau de marea campioană Simona Halep.   

Voință este. Acum să vedem câte meciuri va mai fi capabilă să reziste...”, a scris Cristian Tudor Popescu, conform golazo.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.