Tenis

„Mi-a adus aminte de problema Simonei Halep”. Kim Clijsters, comentariu în emisiunea lui Andy Roddick despre subiectul zilei în tenis

Kim Clijsters / Foto: Imago

Articol de David Istrate  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Kim Clijsters (41 de ani), fosta mare tenismenă din Belgia, a comentat cazul de dopaj prin care trece Jannik Sinner (23 de ani, 1 ATP) și l-a comparat cu cel al Simonei Halep (33 de ani, 1130 WTA).

Tripla campioană de la US Open a fost invitată recent la podcastul lui Andy Roddick, câștigător la rândul lui al unui turneu de Grand Slam. Cei doi au atins mai multe subiecte legate de tenis, printre care și situația lui Jannik Sinner, liderul mondial.

„Cred că primul meu gând a fost că sună foarte dur”, a spus Kim Clijsters despre recursul WADA, în cadrul discuției cu Andy Roddick. „La fel am simțit și în cazul Simonei. Regula este așa cum ai descris-o, ai 48 de ore pentru a afla care este problema. Eu am fost mereu foarte precaută dar, punându-mă în situația respectivă, eu nu sunt în control asupra acțiunilor pe care le face preparatorul meu fizic”, a adăugat fosta tenismenă care a ocupat prima poziție atât la simplu, cât și la dublu.

WADA dorește rejudecarea cazului lui Sinner și cere o suspendare între 1-2 ani

Jannik Sinner / foto: Imago Images

În 28 septembrie, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a anunțat că va face recurs în cazul de dopaj al lui Sinner, aspect care ar putea duce la suspendare pentru o perioadă între 1-2 ani pentru tenismenul italian.

În prima parte a anului 2024, acesta a fost depistat pozitiv cu clostebol, un steroid anabolizant. Totuși, un tribunal independent al Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a decis că Sinner este nevinovat, acceptând argumentele primite din partea campionului de la Australian Open și US Open.

WADA a considerat că decizia nu a fost corectă așa că s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Kim Clijsters, semnal de alarmă despre starea psihică a jucătorilor: „Oamenii cred că ești robot”

Clijsters a vorbit și despre efectul pe care acțiunea WADA o poate avea asupra stării mentale a lui Sinner:

„În situațiile pe care le-am menționat, cred că trebuie adresată și partea umană. Cum afectează asta starea psihică a lui Jannik. Oamenii cred că ești robot și că, pur și simplu, ieși pe teren și joci și totul e bine. Mi se pare că nu se ia destul în considerare acest aspect.”

În cadrul unei conferințe de presă, Jannik Sinner a spus câteva cuvinte care întăresc perspectiva lui Clijsters.

„Întotdeauna încerc să îmi amintesc că nu am făcut nimic greșit și asta îmi ține moralul ridicat. Cu siguranță, am avut câteva nopți nedormite pe parcursul acestei perioade”, a mărturisit jucătorul antrenat de Darren Cahill.

În cursul acestei zile, 2 octombrie, Janik Sinner a pierdut finala turneului de la Beijing după o finală foarte disputată cu Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP). Spaniolul s-a impus cu 2-1 (6-7, 6-4, 7-6) după 3 ore și 24 de minute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.