Liga Campionilor

DEZASTRU pentru Girona: după numai două meciuri în Ligă, a egalat o contraperformanță veche de 16 ani!

Girona, două autogoluri cu Feyenoord // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 02 octombrie 2024

Girona, locul 3 în Spania sezonul precedent, a pierdut pe teren propriu cu Feyenoord în Champions League, scor 2-3, la capătul unui meci în care oaspeții au beneficiat de două autogoluri. Catalanii au egalat o contraperformanță veche de 16 ani, numărând deja 3 goluri în propria poartă.

Girona a fost revelația sezonului 2023/2024 în La Liga. Multă vreme, catalanii au părut în cursa pentru titlu, dar spre finalul sezonului au pierdut teren față de Real Madrid, fiind depășiți și de cei de la FC Barcelona.

Calificată în premieră în Champions League, Girona a început campania europeană la Paris, contra PSG-ului. Diferența în acel meci a făcut-o autogolul portarului Paulo Gazzaniga, venit în minutul 90. Exasperant de aproape de a obține 1 punct, catalanii au plecat cu mâna goală din capitala Franței.

DEZASTRU pentru Girona: două autogoluri cu Feyenoord și a egalat o contraperformanță veche de 16 ani

În această seară, în runda secundă a grupei, contra lui Feyenoord, coșmarul autogolurilor a continuat. În minutul 23, Yangel Herrera a introdus balonul în propria-i poartă, ajutându-i astfel pe olandezi să egaleze la 1. Quinten Timber a centrat din lovitură liberă, Herrera a lovit mingea cu pieptul, iar aceasta a intrat în poartă.

În minutul 79, la scorul de 2-2, elevii lui Michel au recidivat. Cehul Ladislav Krejci a deviat în propria poartă mingea centrată de David Hancko, al doilea autogol al meciului și al treilea în această campanie europeană.

După numai două meciuri, Girona a egalat o contraperformanță istorică. Doar Fenerbahce mai semnase 3 autogoluri într-o campanie de Champions League, numai că turcii le-au adunat în 10 meciuri din sezonul 2007/2008. Girona a avut nevoie doar de două partide!

Pe deasupra, catalanii sunt singurii care au înscris în propria poartă în primele două meciuri dintr-o campanie de Liga Campionilor. Dintre cele 4 goluri primite, unul singur are amprenta unui adversar, golul de 1-2 cu Feyenoord, semnat de Antoni Milambo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.