Baschet

Dinamo a revenit în cupele europene după 15 ani, iar fiul lui Costel și Nicoleta Grasu a fost principalul marcator!

Dinamo București a fost învinsă de Brose Bamberg cu 93 la 78, în European North Basketball League. Foto: Instagram

Articol de David Istrate  —  joi, 03 octombrie 2024

Echipa de baschet a lui Dinamo București a revenit în cupele europene după 15 ani. Elevii lui Dragan Nikolic au debutat în European North Basketball League, o competiție regională, și au fost învinși de Brose Bamberg cu 93 la 78.

CS Dinamo București este cea mai titrată echipă din baschetul masculin românesc, având în palmares 22 de titluri. Ultimul a venit însă în 2003 și de-atunci gruparea din Ștefan cel Mare nu a mai contat în lupta pentru câștigarea campionatului.

Dinamo București a revenit în cupele europene după 15 ani

La începutul deceniului trecut, Dinamo a jucat câteva sezoane chiar și în liga secundă, iar în Liga Națională nu a izbutit să pună probleme. Totuși, în această stagiune, trupa din Capitală a luat decizia de a participa în European North Basketball League, o competiție regională aflată la a patra ediție.

Astfel, după 15 ani, Dinamo a revenit în cupele europene. Ultima participare a alb-roșilor într-o competiție continentală la baschet a fost în sezonul 2008-2009. Atunci, Dinamo a jucat în ediția inaugurală a Ligii Balcanice, având un bilanț de o victorie și șapte înfrângeri într-o grupă din care au mai făcut parte Rilski Sportist (Bulgaria), KK Rabotnicki (Macedonia), Levski Sofia (Bulgaria) și KK Mega Basket (Serbia).

În ENBL, CS Dinamo București face parte din grupa B, alături de Bakken Bears (Danemarca), Brose Bamberg (Germania), Basket Brno (Cehia), Bristol Flyers (Marea Britanie), Fyllingen Lions (Norvegia), Inter Bratislava (Slovacia), Keila Coolbet (Estonia) și Legia Varșovia (Polonia).

Dinamo București, condusă de căpitanul Ștefan Grasu, fiul lui Costel și Nicoleta Grasu

Ștefan Grasu, căpitanul lui Dinamo. Foto: Facebook

Echipa antrenată de Nikolic a debutat în ENBL contra lui Brose Bamberg, o formație de tradiție din baschetul german (9 titluri, 6 cupe, 5 supercupe). Cu toate acestea, Dinamo conducea la pauză cu 41 la 39.

A urmat o repriză dominată clar de nemți care s-au impus, în cele din urmă, cu 93 la 78. Principalul marcator al trupei lui Anton Gavel a fost Keyshawn Feazell (21 de puncte, 7 recuperări), care a jucat în stagiunea anterioară în România, la CSO Voluntari.

În schimb, liderul lui Dinamo București a fost Ștefan Grasu, fiul foștilor aruncători de disc Costel și Nicoleta Grasu, ambii cu multiple medalii la competiții europene și mondiale. Baschetbalistul în vârstă de 21 de ani a adunat 19 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, asumându-și pe deplin rolul de căpitan primit la începutul acestui sezon.

„A fost un meci cu o intensitate foarte ridicată și cu un public pe măsură. Sunt fericit că am luptat și că nu ne-am dat bătuți. În ultimele zece minute, am resimțit oboseala”, a declarat Ștefan Grasu (21 de ani) pentru GSP.ro.

Ștefan Grasu, căpitanul lui Dinamo: „Mai am mult de muncit până a ajunge unde îmi doresc”

„Simt că primesc foarte multă încredere de la cei din jurul meu. Am lucrat mult vara asta, m-am concentrat pe multe aspecte ale jocului meu. Mai am mult de muncit până a ajunge unde îmi doresc. Am noroc și de niște părinți care au reușit să facă cele mai mari performanțe. Mă ajută, îmi dau cele mai bune sfaturi și sunt lângă mine”, a mai precizat tânărul jucător.

Patru medalii la Campionatele Mondiale are Nicoleta Grasu la aruncarea discului (una de argint și trei de bronz). La trei ediții ale Jocurilor Olimpice a participat Costel Grasu, fiind portdrapelul României în 1992, la Barcelona.

CS Dinamo București va juca din nou în European North Basketbal League în 15 octombrie, împotriva Legiei Varșovia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.