Ciclism

Mark Cavendish a devenit Sir Mark Cavendish și a părut că nu vrea să abandoneze competițiile

Prințul William și Mark Cavendish, foto: Sky News

Articol de Mitică Docan  —  joi, 03 octombrie 2024

Incredibilul sprinter britanic Mark Cavenish, 39 de ani, a fost înnobilat de Prințul de Wales cu Ordinul „Knight Commander”, un ordin cu rădăcini medievale. Acum, formula protocolară de adresare pentru rutierul cu cele mai multe victorii de etapă în Turul Franței este Sir Mark Cavendish.

În vârstă de 39 de ani, Mark Cavendish a bătut recordul de victorii de etapă în Turul Franței, în acest an, cu o a 35-a victorie. Precedentul era deținut de „Canibalul” Eddy Merckx. Cavendish, care a rulat pentru Astana, a făcut clar pentru toată lumea că aceasta a fost ultima sa apariție în Marea Buclă. „Am spus-o, nu voi mai participa în Turul Franței”. În schimb, „mai am de parcurs câteva curse în acest an și e un sentiment extraordinar să o fac ca Sir”.

Mark Cavendish: „Când văd câtă lume merge pe biciclete în Marea Britanie e incredibil”

Când a primit titlul de cavaler de la Prințul William, în Palatul Buckingham, Mark a explicat: „Nu știam sincer că voi fi atât de emotiv, dar sunt incredibil de mândru că reprezint țara”.

El a dezvăluit că a vorbit cu Prințul William despre ciclism. „Cred că ultima dată când ne-am întâlnit a fost la Turul Franței, în Yorkshire, când m-am prăbușit la sfârșitul acelei etape. M-a întrebat dacă mai pot face ceva în elită și vorbea despre cariera mea, ceea ce a fost foarte frumos”.

„Văzând câți oameni merg cu bicicletele acum în Marea Britanie este incredibil. Sunt doar un băiat din Insula Man, să fiu un Cavaler Comandant, nu este ceva la care aș fi putut visa vreodată”, a completat Cavendish, conform Guardian.

Cavendish a înregistrat 165 de victorii în cariera de pe șosea, inclusiv titlul mondial din 2011, etape în toate cele 3 Mari Tururi și o victorie la Milano-Sanremo, în 2009.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.