Liga 2

„Bine, frate, vin în Liga 2” » Campionul României explică transferul inedit și a anunțat, în direct, când se va retrage

Morais, în stânga, în Ceahlăul - Metaloglobus. Foto: Facebook

Articol de Alexandru Barbu  —  joi, 03 octombrie 2024

Junior Morais, 38 de ani, a fost invitat, azi, la GSP Live și a povestit cum a ajuns să evolueze la Metaloglobus.

Campion al României cu Astra, în 2016, fost jucător la FCSB, Rapid sau Gaziantep, Morais a ales în această vară să-și continue cariera în Liga 2, la Metaloglobus. L-a apelat George Gavrilaș, portarul cu care a făcut echipă și la Astra.

VIDEO. Junior Morais, la GSP Live: „Eram aproape retras când m-a sunat Gavrilaș”

„Am stat două luni în Brazilia, în vacanță. M-a sunat George Gavrilaș, cu care am fost coleg la Astra, și m-a întrebat dacă nu vreau să vin la Metaloglobus. I-am zis: «Bine, mă, frate, hai că vin». Eram aproape retras, mă gândeam să mai joc, dar prima oară am vrut să mă bucur de vacanță, să fiu liniștit și să petrec timp cu familia.

Acum sunt bine la Metaloglobus. Dacă promovăm, contractul meu se prelungește cu încă un an. Le spun tot timpul băieților că avem șanse reale să promovăm și să ajungem în Liga 1”, a declarat Morais, la GSP Live.

Junior Morais: „Mai vreau să joc o dată în Liga 1, apoi să mă retrag”

Brazilianul nu mai evoluează în stânga apărării, ci la mijloc: „Am venit cu câteva kilograme în plus din Brazilia, dar sunt aici mai mult să-l ajut pe Ianis Zicu. Vorbesc mereu cu el. La fiecare meci mă bagă 30-35 de minute, joc la mijloc acum, nu mai sunt fundaș stânga. De fapt, în Portugalia jucam mijlocaș, până să vin în România. În Portugalia am jucat o singură dată ca fundaș stânga, dar Selymes m-a pus să joc acolo la Astra. Prima dată am zis: «Aoleu....». Totuși, m-am adaptat foarte bine și m-am descurcat”.

Morais își propune să mai joace o dată în prima divizie, ca ulterior să se retragă: „În primul rând, vreau să promovez cu Metaloglobus și îmi doresc să mai joc o dată în Liga 1, apoi mă voi retrage ușor, ușor”.

În Liga 2, nivelul este mai scăzut, e multă alergătură și se gândește mai puțin, dar mai sunt jucători de primă ligă și meciuri tari

- Junior Morais, fotbalist Metaloglobus

CV Junior Morais

Junior Morais
  • a jucat de-a lungul carierei la Sao Cristovao (Brazilia), Freamunde (Portugalia), Astra, FCSB, Rapid, Metaloglobus (România), Gaziantep (Turcia)
  • a cucerit 4 trofee, toate cu Astra: un titlu, o Cupă și două Supercupe
  • a debutat în Liga 1 în ianuarie 2011, într-un Astra - Gloria Bistrița 1-0
  • are 318 meciuri în campionatul României, reușind 10 goluri și 27 de assisturi

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Junior Morais

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.