Stranieri

Gică Popescu a intervenit și l-a contrazis vehement pe antrenorul lui Rangers: „E «bombă»!”

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  joi, 03 octombrie 2024

Ianis Hagi (25 de ani) a fost reprimit la prima echipă a celor de la Rangers, iar antrenorul Philippe Clement (50) spusese că internaționalul român stă foarte prost din punct de vedere fizic. Gică Popescu (56) l-a contrazis vehement pe tehnicianul scoțienilor.

La conferința de presă premergătoare duelului cu Lyon, din runda #2 a Europa League, Philippe Clement fusese întrebat cât de mult este Ianis în urmă din punct de vedere fizic față de colegi. Tehnicianul a răspuns cu ironie: „Vreți să vă spun în mile sau în kilometri?”.

Apoi a continuat: „Nu funcționează așa. Ianis s-a antrenat o singură dată cu noi. Bineînțeles, s-a antrenat cu echipa a doua, l-am și lăsat să joace acolo, pentru a fi în formă. Vom vedea în următoarele zile și săptămâni la ce nivel este. Trebuie să lupte pentru locul în echipă, asta li se aplică și celorlalți”.

Gică Popescu are o părere total opusă față de cea a lui Clement. Spune că Ianis este „bombă” din punct de vedere fizic și își motivează afirmația prin ultimele evoluții ale lui Ianis la echipa națională. La ultima acțiune, a intrat 8 minute în Kosovo (3-0), apoi a bifat 21 de minute cu Lituania (3-1) și a obținut lovitura de pedeapsă prin care „tricolorii” au făcut 2-1.

Gică Popescu, despre Ianis Hagi: „Ianis Hagi e «bombă» din punct de vedere fizic. Păi, nu l-aţi văzut la echipa naţională?”

„Mă bucur mult pentru Ianis. Ştiam că trimiterea lui la echipa secundă nu este o decizie bazată pe motive fotbalistice. Sunt diferite clauze în contract, a fost chiar şi o declaraţie a antrenorului lor care confirmă asta. N-a fost o problemă de natură sportivă.

Nu există acte de indisciplină la Ianis. Nu există așa ceva! Să sperăm că lucrurile vor intra în normalitate, pentru el n-a fost o perioadă tocmai plăcută. A fost ceva nemeritat. Poate că asta l-a făcut mai puternic, poate că va fi mai bine pentru Ianis de-acum înainte.

El s-a comportat ireproşabil, bine… mă şi aşteptam la asta din partea lui Ianis. A acceptat deciziile, iar acum a revenit. Nici vorbă (n.r. să fie nepregătit din punct de vedere fizic). Ianis Hagi e bombă din punct de vedere fizic. Păi, nu l-aţi văzut la echipa naţională?” a spus Gică Popescu, conform sportpesurse.

Ianis Hagi nu este în lot la meciul cu Lyon, care se va juca astăzi, de la 22:00. Românul nu este pe lista trimisă de scoțieni la UEFA și nu va putea juca în grupa din Europa League. Astfel, FCSB nu va fi nevoită să îl oprească pe Ianis în meciul de pe Ibrox (24 octombrie).

Clasamentul din Europa League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.