Liga 1

Gică Hagi, înainte de Farul - Dinamo: „E tot ce mă interesează” + Spune despre jucătorul lui: „Clar nu-i Dani Alves”

Gică Hagi, antrenorul-finanțator al Farului // foto: Imago Images

Articol de Ionuţ Coman  —  joi, 03 octombrie 2024

Gică Hagi (59 de ani), antrenorul-finanțator de la Farul, a prefațat duelul de campionat cu Dinamo, programat vineri, de la ora 21:00, în etapa 12.

Dinamo are un început de sezon nesperat de bun, cu 17 puncte adunate în primele 11 etape. Farul a adunat 12 puncte, o zestre mult sub ce și-ar fi dorit dobrogenii.

Gică Hagi prefațează Farul - Dinamo: „Pentru noi contează numai victoria”

„Întâlnim o echipă în formă, care a făcut lucruri foarte bune până acum în campionat, care a marcat multe goluri, dar a și primit. După dezamăgirea de la Buzău, unde nu am fost prea inspirați în ultimii 30 de metri, sperăm să jucăm foarte bine acasă, pentru că pentru noi contează numai victoria și vrem să câștigăm.

Sunt trei puncte importante, sperăm să prindem o zi bună, să aducem mingi mai multe în față, iar atacanții noștri să fie mai inspirați și să marcheze. Campionatul este de așa natură încât suntem la aceleași puncte și de zona de sus a clasamentului.

Noi nu am avut avut continuitate și de aceea am ajuns în aceste momente. Important este să privim în față, pentru că ne așteaptă un meci acasă cu Dinamo”, a afirmat Hagi.

Gică Hagi, despre problemele din defensivă și Dan Sîrbu: „Clar nu-i un Dan Petrescu sau Dani Alves”

„Problema este câte goluri am marcat. Normal că am primit, ne uităm și la acest aspect, dar noi am avut meciuri în care nu am marcat. De exemplu, cu nou promovatele. Trebuie să facem un joc bun, să marcăm, fără să ne neglijăm al doilea aspect, de a face lucrurile bine defensiv.

În meci se fac greșeli, problema este că nu am marcat. La Buzău, este clar că a fost o greșeală. Nu este o problemă pe partea dreaptă, Sîrbu a jucat, a făcut cât poate. Nu uitați că este 2003, la un eligibil mai poți să accepți o greșeală.

Trebuie să avem răbdare, la Farul dăm șanse tinerilor. A avut și meciuri bune, a intrat cu FCSB și a dat pasă decisivă, este campion cu noi. Are calitățile lui. Este clar că nu-i un Dan Petrescu sau un Dani Alves. Este un jucător mai german, puternic, de interior, nu să împingă așa bine ofensiv”, a continuat Hagi.

Dan Sîrbu. Foto: Imago

Gică Hagi, despre absența de durată a lui Ionuț Larie:

Cu Larie, în trei ani am stat foarte, foarte bine, a dat tot ce are mai bun. Era constructorul echipei, știa să dirijeze echipa din apărare. Din păcate, a venit accidentarea, l-am pierdut, și trebuie să o facă ceilalți.

Nu este o accidentare ușoară, nu putem să spunem când și dacă revine, pentru că are o vârstă. Știam că va dura cel puțin 3 luni, avem răbdare. Se simte bine, a început alergările, dar până la a juca e distanță mare.

Gică Hagi: „Trebuie să fim noi, restul nu mă interesează”

În fine, Gică Hagi a fost întrebat despre Dinamo și activitatea „câinilor” în mercato.

„Eu știu că am meci cu Dinamo, că este un club mare, de tradiție, care a făcut atât de mult bine României. Trebuie să fiu pregătit pentru acest lucru, să mobilizez jucătorii să joace un fotbal bun. Să fim mai buni decât ei, așa cum am făcut-o în nenumărate meciuri.

Nu cum am făcut-o anul trecut, când ne-au arătat că știu fotbal. Trebuie să fim noi și restul nu mă interesează. Vreau să rămân pe partea mea tehnică și nu vreau să intru în altele”, a spus el.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.