Europa League

„Steaua, campioana Europei, vine pe Toumba” » Grecii, descriere controversată, cu 4 ore înainte de PAOK - FCSB

FCSB, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  joi, 03 octombrie 2024

Presa din Grecia a prefațat duelul dintre PAOK și FCSB, din etapa a doua a grupei de Europa League. Partida are loc în această seară, de la 22:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Prima Sport 1 și Digi Sport 1. Grecii i-au dedicat un amplu articol FCSB-ului, pe care au numit-o „Steaua București” în repetate rânduri. Ei au făcut o analiză a istoriei echipei lui Gigi Becali, pe care o consideră Steaua București, formație care evoluează în Liga 2 din România.

Steaua, campioana Europei, vine pe Toumba”, este titlul articolului pe care îl dau cei de la sportal.gr. Grecii se referă la FCSB, campioana României, care nu are în palmares Cupa Campionilor Europeni. Gigi Becali (66 de ani), patronul roș-albaștrilor, a făcut deplasarea la Salonic pentru acest duel. Motivele religioase l-au determinat pe finanțator să meargă alături de echipă.

Presa din Grecia, cu 4 ore înainte de PAOK - FCSB: „Echipa din România trăiește din gloria trecutului”

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul lui PAOK, a explicat la conferința de presă faptul că pentru el FCSB este Steaua, ținând cont de conflictul de identitate dintre cele două echipe. Presa din Grecia este de aceeași părere și i-a dedicat un amplu articol formației pregătite de Elias Charalambous (44 de ani).

„PAOK primește vizita Stelei pe Toumba în etapa a doua din Europa League. Echipa din România trăiește din gloria trecutului și încearcă să revină la cel mai înalt nivel. Până la urmă, vorbim despre un club care a câștigat Cupa Campionilor Europeni după o finală istorică.

Steaua a câștigat campionatul în sezonul trecut. Are 27 de campionate, 24 de Cupe ale României și 7 Supercupe. Are în palmares Cupa Campionilor Europeni, printre altele. Este singura echipă românească ce a reușit, din 2002 până în 2018 să se califice în grupele unei competiții europene în fiecare sezon.

Clubul a fost fondat în 1947 și a aparținut Ministerului Apărării, prin intermediul Clubului Sportiv al Armatei Steaua. În 1998 secția de fotbal s-a desprins și a fost preluată de un grup de acționari printr-un proces de privatizare care a avut loc după căderea regimului Ceaușescu. Totuși, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este în conflict cu clubul de fotbal din 2011, susținând faptul că este o entitate nouă și separată.

Acest lucru a condus către numeroase procese și la schimbarea forțată a numelui din Steaua București în FCSB, la începutul anului 2017. Ministerul Apărării a deschis un proces în 2011, susținând faptul că echipa Armatei este deținătoarea legală a numelui. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în favoarea Clubului Sportiv al Armatei în decembrie 2014.

Atunci Steaua a fost nevoită să joace următorul meci de pe teren propriu fără siglă. Noua siglă a apărut în ianuarie 2015 și reprezintă o stea cu opt colțuri care conține literele «FCSB», devenind numele oficial al clubului în 2017”, notează grecii.

Aceștia se referă la FCSB, formație care a câștigat campionatul în sezonul trecut. Steaua București ocupă locul 6 în Liga 2, cu 16 puncte după 8 meciuri. Nu poate promova în Superliga în contextul în care nu și-a schimbat forma de organizare până în acest moment.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.