Europa League

Surpriză de proporții în Europa League! Echipa spulberată de FCSB a reușit un rezultat neașteptat

RFS, foto: X

Articol de Romeo Ene  —  joi, 03 octombrie 2024

RFS, formația din Letonia care a fost învinsă fără drept de apel de FCSB în prima etapă de Europa League, a produs una dintre surprizele serii! Campioana Letoniei a remizat pe teren propriu cu Galatasaray, scor 2-2, după ce a fost condusă cu 0-2.

Este un rezultat neașteptat în contextul în care în atacul turcilor s-au regăsit vedete precum Dries Mertens (37 de ani) sau Mauro Icardi (31 de ani). Mai mult decât atât, Galata a condus cu 2-0, însă n-a putut ține de avantaj.

RFS a scris istorie în Europa League după ce a remizat cu Galatasaray

RFS a fost surclasată de FCSB în primul meci din Europa League. Campioana României a învins-o pe teren propriu categoric, scor 4-1. Letonii au trecut peste acel eșec și au ținut-o în șah pe Galatasaray.

Oaspeții au început în forță partida și au deschis scorul în minutul 12, prin vedeta Mertens. 2-0 s-a făcut în minutul 38, datorită reușitei semnate de Yunus Akgun (24 de ani). Deși meciul părea că se îndreaptă către o victorie categorică a lui Galatasaray, letonii și-au revenit miraculos.

RFS a redus din diferență prin Janis Ikaunieks (29 de ani) în minutul 40. Gazdele au forțat egalarea și au obținut-o la începutul reprizei a doua. Lasha Odisharia (21 de ani) a egalat în minutul 55. Ambii fotbaliști care au marcat pentru RFS au jucat la București pe 26 septembrie, atunci când FCSB s-a impus, scor 4-1.

În urma acestui rezultat, RFS a obținut primul punct din istorie în Europa League! Letonii s-au înființat în anul 2016. E prima participare în Europa League pentru RFS. Letonii au mai evoluat în Conference League în sezonul 2022-2023. Au fost repartizați într-o grupă cu Fiorentina, Hearts și Basaksehir. RFS a obținut atunci două puncte după două rezultate de egalitate.

RFS este pe locul 25 în grupa de Europa League, cu 3 puncte, în timp ce Galata este pe 5, cu 4 puncte.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.