Europa League

Simply, the best! Notele primite de jucătorii celor de la FCSB, după o noapte magică la Salonic

+29 Foto
Note GSP

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 04 octombrie 2024

Detaliile meciului PAOK - FCSB (0-1) le știe toată România deja, după o victorie tăioasă ca lama unui cuțit pe Toumba. Să învingi campioana Greciei la ea acasă, cu un om în minus din minutul 56, să bați PAOK în fața propriilor fani, să-l anihilezi pe (poate) cel mai bun antrenor român al anului, Răzvan Lucescu, să convingi în fața selecționerului României, Mircea Lucescu... Asta, da victorie!

Notele primite de jucătorii de la FCSB:

Ștefan Târnovanu - nota 9. Simply the best!

Vali Crețu - nota 7. De aceea va rămâne titularul postului și până la 40 de ani! Devotament total. Și dacă pică-n fund, se ridică și se ia de guler cu adversarii.

Mihai Popescu - nota 8. Bun, foarte bun, top! Nu este exclus în ritmul acesta să-l vedem chemat la echipa națională. Oferă siguranță maximă.

Joyskim Dawa - nota 7. Aproape fără greșeală.

Risto Radunovic - nota 7. Aleargă și acum! O atitudine exemplară.

Adrian Șut - nota 7. A sângerat, la propriu, pentru echipă și a fost căpitanul ei la greu.

Mihai Lixandru - nota 6. Păcat de acest copil, ghinionist! Îl duce capul, și pe teren, și-n afara lui, dar e lovit de neșansă.

Alex Băluță - nota 5. O eclipsă de formă pe Toumba.

Darius Olaru - nota 6. Așa ar fi trebuit să fie comentariul la prestația lui: „Și-a etalat calitățile de lider la momentul oportun. Într-un meci cu miză, pe scenă, cu un auditoriu impresionant - Luceștii, Becali, grupele Europa League. A tras la galere în prima repriză, a dat assist-ul perfect la golul lui Bîrligea, după ce l-a lăsat fără serviciu pe Michailidis. Altruist și inteligent...". Doar că a făcut o „românismă" în minutul 56, pierzându-și capul, detaliu ce-a dus la o eliminare stupidă!

Florin Tănase - nota 6. Prea puțin pentru un fotbalist cu experiența lui. Nu a produs pentru echipă în atac, bine că a venit în sprijinul apărării. Totuși, de la el se așteaptă să facă diferența pe teren. Mai ales în astfel de confruntări, cu miză, când e greu.

Daniel Bîrligea - nota 7. Nu a pus el presiune enormă pe campioana Greciei, dar a dat golul din prelungirile primei părți. La care se mai adaugă două pase bune pentru Tănase, care n-a știut ce să facă atunci când mingea a ajuns la el. Până la urmă, nouarul lui Becali și-a făcut treaba. A avut o situație, a dat gol. Atât s-a putut! Și s-a putut bine.

Elias Charalambous - nota 8. Da, nu va fi apreciat ca unul dintre creatorii acestui succes, meritele și le va lua patronul-Ferguson, dar, la revenirea pe Toumba, cipriotul l-a dus pe mentorul său, Răzvan Lucescu, pe culmile disperării.

Au mai jucat:

- David Miculescu - nota 6. În slujba echipei.

- Malcom Edjouma - nota 6. A băgat materiale, a avut un rol mai defensiv.

- Octavian Popescu - nota 5. Nu a avut oportunitatea să se vadă pe cât s-ar fi dorit.

- Baba Alhassan - nota 6. A pus și el umărul la final la menținerea scorului ce indica o mare victorie.

PAOK - FCSB 0-1 (0-1)

PAOK (4-2-3-1): Kotarski 5 - Sastre 5 (70 Zivkovic 4), Kedziora 5, Michailidis 3, Baba 6 - Camara 6 (70 Bakayoko 5), Ozdoev 5 (73 Schwab 5) - Despodov 6 (83 Shoretire), Konstantelias 4, Taison 4 - Chalov 3 (70 Tissoudali 4).
Antrenor: Răzvan Lucescu 5

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu 9 - Crețu 7, Dawa 7, M. Popescu 8, Radunovic 7 - Șut 7, Lixandru 6 (45+6 Edjouma 6) - Băluță 5 (46 Miculescu 6), Olaru 6, Fl. Tănase 6 (64 Oct. Popescu 5) - Bîrligea 7 (78 Alhassan 6).
Antrenor: Elias Charalambous 8

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.