Europa League

După 10.000 de simulări, calculatorul a făcut anunțul! Ce șanse are FCSB să meargă mai departe în Europa League

PAOK - FCSB/ foto Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 04 octombrie 2024

După ce FCSB a câștigat cu PAOK, scor 1-0, statisticienii care se ocupă de cupele europene le dau șanse mari roș-albaștrilor să se claseze printre primele 24 de echipe la finalul grupei de Europa League.

FCSB are 6 puncte după primele două etape și e pe locul 3, la egalitate perfectă cu Tottenham, golaverajul celor două fiind 5-1. Pentru a merge în play-off-ul de calificare în optimi, FCSB ar trebui să termine între locurile 9 și 24.

Pentru a merge direct în optimi, FCSB ar trebui să se claseze printre primele 8 la finalul meciurile din grupa unică de Europa League. Această fază se va încheia pe 30 ianuarie.

Ce șanse are FCSB să meargă mai departe în Europa League, potrivit sistemului Elo

Statisticienii de la Football Meets Data au folosit sistemul Elo pentru a determina în procente echipele care au cele mai mari șanse să treacă de grupă, după primele două etape.

După 10.000 de simulări computerizate, a rezultat un procentaj de 77% șanse ca FCSB să se claseze pe locurile 9-24.

Pentru unul dintre primele 8 locuri, roș-albaștrii au primit un procentaj de 17% șanse. FCSB a câștigat cu RFS, 4-1, și cu PAOK, 1-0, și mai are de disputat 6 partide în Europa League, cu Rangers, Midtjylland, Olympiakos, Hoffenheim, Qarabag și Manchester United.

FOTO: X @Football Meets Data

FCSB e nou-intrată în topul statisticienilor. După prima etapă, campioana României nu se afla printre primele 24 de echipe. Acum, după ce a doua rundă s-a încheiat, echipa roș-albastră a urcat pe locul 16.

După ce a pierdut cu FCSB, trupa lui Răzvan Lucescu e văzută cu 42% șanse să se califice în play-off-ul pentru optimi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.