Tenis

E locul 1 WTA, dar nu e mulțumită! Swiatek a renunțat la antrenorul cu care a reușit cele mai mari performanțe: „Vreau să încep cu un mare mulțumesc”

Iga Swiatek / Foto: Imago

Articol de David Istrate  —  vineri, 04 octombrie 2024

Iga Swiatek (23 de ani, 1 WTA) a anunțat despărțirea de antrenorul Tomasz Wiktorowski, cu care a colaborat în ultimii trei ani. Tenismena poloneză se va orienta spre antrenori din străinătate, alături de care să își continue cariera.

În cursul dimineții de vineri, Iga Swiatek a anunțat că nu va mai colabora cu Tomasz Wiktorowski:

„După trei ani în care s-au consemnat cele mai mari realizări ale carierei mele, împreună cu antrenorul meu, Tomasz Wiktorowski, am decis să ne despărțim. Vreau să încep cu un mare mulțumesc și prin a aprecia munca depusă împreună”, a scris liderul mondial WTA pe Instagram.

Swiatek: „Obiectivul principal a fost numărul 1 mondial și coach Wiktorowski a fost cel care a spus-o primul”

Swiatek a început să lucreze cu Wiktorowski la finalul anului 2021, iar colaborarea a fost una de succes. Au urmat victorii la French Open în trei ani consecutivi (2022, 2023, 2024) și un US Open câștigat în 2022. De asemenea, Swiatek a câștigat Turneul Campioanelor în 2023 iar, în această vară, la Paris, a obținut medalia de bronz.

Iga Swiatek în acțiune la Cincinnati Foto: Imago

„Antrenorul Wiktorowski mi s-a alăturat acum trei sezoane, când aveam mare nevoie de niște schimbări și de o abordare proaspătă a jocului meu. Experiența, atitudinea strategică și analitică și cunoștințele enorme despre tenis ne-au ajutat să obținem performanțe nevisate la doar câteva luni după ce am început să lucrăm împreună. Obiectivul nostru principal a fost să devin numărul 1 mondial și coach Wiktorowski a fost cel care a spus-o primul”, a adăugat Swiatek despre antrenorul ei.

Tenismena în vârstă de 23 de ani a menționat că Tomasz Wiktorowski își dorește să se odihnească după o perioadă de trei ani foarte intensă și a anunțat că este în discuții cu antrenori străini.

„Sunt gata să fac un nou pas în cariera mea. Voi anunța după ce voi lua o decizie”, a spus Swiatek.

În actualul sezon, Iga Swiatek a adunat 54 de victorii și 7 înfrângeri și a ieșit victorioasă la Roland Garros, la Roma, la Madrid, la Indian Wells și la Doha. Ultimul turneu la care a participat a fost la US Open, unde a fost învinsă în sferturile de finală de Jessica Pegula (30 de ani, 3 WTA) cu 6-2, 6-4.

Iga a obținut cele mai mari performanțe din carieră alături de Wiktorowski în competițiile de Mare Șlem, 3 turnee consecutive la Roland Garros și unul la US Open. Până atunci, mai obținuse unul tot în capitala Franței.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.