Handbal

Veszprem a câștigat Campionatul Mondial al cluburilor!

Veszprem după triumful în fața lui Magdeburg / Foto: Imago

Articol de Costi Prună  —  vineri, 04 octombrie 2024

Veszprem a învins în finală pe Magdeburg cu 34-33 și a câștigat în Egipt a 17-a ediție a Campionatului Mondial al cluburilor.

Top 4: Veszprem, Barcelona, Magdeburg și Al Ahly!

9 echipe au participat la competiție

La competiția care s-a desfășurat în Noua Capitală din Egipt, au participat 9 echipe: Veszprem, Barcelona, Magdeburg, Al Ahly, Zamalek, Taubate, Sydney Handball, Khaleej și California Eagels. Echipele au fost împărțite în 3 grupe de câte 3, iar Veszprem, Magdeburg, Barcelona și Al Ahly( Egipt) s-au calificat în semifinale.

Veszprem după triumful în fața lui Magdeburg / Foto: Imago

În penultimul act, Veszprem a trecut după prelungiri de Barcelona cu 39-34, iar Magdeburg a învins pe Al Ahly cu 28-24, formația germană obținând calificarea pentru a 4-a oară consecutiv în finală, ea câștigând ultimele 3 ediții.

Veszprem a câștigat trofeul în prelungiri!

Finala dintre Veszprem și deținătoarea trofeului, Magdeburg a fost un adevărat roller coaster. Barcelona a început perfect, a condus cu 3-0, Magdeburg a revenit la 12-9, iar la pauză, formația germană a avut un gol în plus, 14-13, prin reușita interului dreapta suedez Lagergen, de la ultima fază.

În repriza secundă, Veszprem s-a distanțat la 4 goluri, 24-20, dar germanii au reușit să revină în joc și să ducă finala în prelungiri prin golul extremei stânga, Mertens, care a egalat la 28 în ultimul minut.

În extra time, portarul lui Veszprem, ibericul Corales a apărat din nou senzațional, blocând în total 14 mingi din 45 posibile, și după 70 de minute, campioana maghiară a câștigat finala cu 34-33. Este primul trofeu european obținut de Veszprem după ce în 2008 a câștigat Cupa Cupelor.

Nedim Remili este MVP mondial!

MVP-ul turneului a fost desemnat superstarul francez de la Veszprem, Nedim Remili, iar formația maghiară a avut 3 jucători în echipa turneului: Rodrigo Corales, Luka Cindric, Hugo Descat.

Echipa turenului: Corales(Veszprem), Descat(Veszprem), Kristiansson(Magdeburg), Cindric( Veszprem), Magnusson( Magdeburg), Gomez(Barcelona), Ahmed Adel( Al Ahly).

Noua campioană mondială a cluburilor, Veszprem, va juca pe teren propriu, joi 10 octombrie de la ora 19.45 cu Dinamo, în Liga Campionilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.