Tenis

Luca Preda, campionul european U18, va juca în această lună la Turneul Campionilor pentru juniori

Luca Preda // foto: Instagram

Articol de David Istrate  —  vineri, 04 octombrie 2024

Luca Preda (18 ani, 5 ITF) s-a calificat la Turneul Campionilor pentru juniori. Această competiție va avea loc în 16-20 octombrie, la Centrul Internațional de Tenis Sichuan din Chengdu, China.

Federația Internațională de Tenis a anunțat lista celor 16 sportivi care vor participa la Turneul Campionilor pentru juniori. Printre aceștia se regăsește și Luca Preda, născut în 19 martie 2006, care ocupă poziția a cincea în clasamentul mondial ITF.

Adversarii lui Preda vor fi Rafael Jodar (Spania), Mees Rottgering (Olanda), Maxim Mrva (Cehia), Jan Kumstat (Cehia), Charlie Robertson (Marea Britanie), Theo Papamalamis (Franța) și Hayden Jones (Australia).

În competiția feminină vor participa Emerson Jones (Australia), Tyra Grant (SUA), Laura Samson (Cehia), Wakana Sonobe (Japonia), Teodora Kostovic (Serbia), Mika Stojsavljevic (Marea Britanie), Jeline Vandromme (Belgia) și Kristina Penickova (SUA).

Luca Preda, victorios la Cairo și la Oberpullendorf, unde s-a impus și la dublu

Luca Preda a câștigat două turnee importante la simplu în acest an. În luna februarie, și-a adjudecat turneul J500 de la Cairo, după ce a trecut în semifinală de sârbul Marko Maksimovic (6-4, 4-6, 6-1) și în finală de francezul Thomas Faurel (6-3, 6-2).

La acea vreme, ITF scria că este pentru prima oară în 16 ani când un tenismen român câștigă un turneu J500. Ultima oară se întâmplase în 2008, când Ana Bogdan se impusese la turneul J500 de la Osaka.

Luca Preda și Ștefan Haita Foto: Tennis Europe

Al doilea titlu cucerit de Luca Preda a fost cel de la Oberpullendorf, din Austria. În finala turneului J300, românul de 18 ani l-a învins pe italianul Jacopo Vasami: 6-3, 6-1. La același turneu, Preda a făcut echipă la dublu cu Ștefan Haita și a obținut titlul și la dublu. Cei doi români au trecut cu 7-6 (6), 6-1 de spaniolii Izan Valiente și Andres Roig.

„Sunt foarte fericit că am devenit campion european, a fost un turneu dificil, meciuri lungi și dure, așa că sunt bucuros că l-am câștigat”, declara Preda după titlul din Austria de la Campionatul European U18.

Câștigătorul Turneului Campionilor obține 850 de puncte în clasamentul ITF

Preda a mai ajuns într-o finală de turneu J500, la Offenbach, însă s-a retras în primul set, la scorul de 3-0 pentru Maxim Mrva.

La Turneul Campionilor, cei opt participanți vor fi împărțiți în două grupe, unde vor juca fiecare cu fiecare. Apoi primii doi din fiecare grupă vor avansa în semifinală. Câștigătorul turneului va primi 850 de puncte în clasamentul ITF.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.