Nationala

FRF anunță o lovitură de proporții » Jucătorul din Ligue 1 va evolua pentru România

Umit Akdag/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 04 octombrie 2024

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a declarat că Umit Akdag (20 de ani) va juca pentru naționala României U21. Fundașul central ar fi fost convins de Daniel Pancu să facă parte din lotul echipei de tineret.

Umit Akdag are dublă cetățenie, română și turcă. El s-a născut la București, dar are părinți turci. Daniel Pancu, selecționerul României U21, a declarat recent că stoperul e foarte legat de Turcia, dar Stoichiță a anunțat că, momentan, acesta preferă să joace pentru echipa „tricoloră”.

Umit Akdag joacă la Toulouse, în Ligue 1, în acest sezon. El mai are două selecții la naționala de tineret a României.

Mihai Stoichiță: „Umit Akdag va juca pentru România U21 momentan”

„S-a dus Pancu la el, la Umit Akdag. Ei sunt prieteni. O să vină la convocare la U21. Este un jucător foarte bun, care va juca pentru România.

Ce va fi în viitor nu știm, poate îl conving părinții, care sunt turci, să joace pentru Turcia. Deocamdată, joacă pentru România”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit Fanatik.

România U21 va juca pe 11 octombrie cu Muntenegru U21 și pe 15 cu Elveția, în preliminariile EURO 2025.

Umit Akdag are un meci jucat în Ligue 1 în acest sezon. El a fost titular pentru Toulouse cu Brest, scor 0-2. Fundaș central de 1,92, el poate evolua și ca apărător stânga, dar și în fața fundașilor centrali. Pentru echipa franceză a evoluat ca stoper stânga, într-un sistem cu 3 fundași centrali.

800.000 de euroe cota lui Umit Akdag, potrivit Transfermarkt

Umit e împrumutat de Alanyaspor la Toulouse, după ce în sezonul trecut a evoluat la Goztepe, în liga a doua turcă. A jucat 25 de meciuri și a marcat 3 goluri în stagiunea precedentă.

E foarte legat de Turcia, nu știu dacă ar accepta o convocare în naționala de seniori a României.

- Daniel Pancu, despre Umit Akdag

Akdag are un fizic impunător la 20 de ani. Stoperul de picior stâng măsoară 1,92 metri înălțime
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.