Stranieri

Cum a reacționat Drăguș la critici. Ce a decis Mircea Lucescu în privința lui

Denis Drăguș, foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 04 octombrie 2024

Denis Drăguș, 25 de ani, n-a dat decât un singur gol la Trabzonspor, de la startul sezonului, iar antrenorul Senol Gunes l-a băgat „în ședință” și l-a criticat public.

Până la pauza rezervată echipelor naționale, Denis Dăguș are ocazia să le replice criticilor săi în meciul pe care Trabzonspor îl va disputa sâmbătă, în deplasare, cu Hatayspor.

Denis Drăguș a fost fluierat de suporterii lui Trabzonspor

Cu doar un singur gol înscris de la startul sezonului, în 12 partide oficiale, „tricolorul” a fost fluierat de fanii lui Trabzon și criticat dur de antrenorul Senol Gunes.

Jurnaliștii turci l-au luat și ei la ochi și în ultima săptămână l-au urmărit constant la antrenamente, să vadă dacă a înțeles așa cum trebuie avertismentul transmis de Gunes.

Fotomac: „Denis Drăguș a crescut ritmul la antrenament”

Concluzia lor? „După acest avertisment, Drăguș a reușit să facă pe plac echipei tehnice prin creșterea ritmului la antrenament. Acest efort al tânărului jucător indică faptul că va primi cu siguranță minute împotriva lui Hatayspor. Comunitatea lui Trabzonspor speră că Drăguş, la ce ambiție a arătat în pregătiri, va avea explozia aşteptată în scurt timp”, scrie vineri cotidianul turc Fotomac.

Senol Gunes a dezvăluit că a vorbit inclusiv cu selecționerul României, Mircea Lucescu, despre situația delicată a tricolorului la echipa de club: „Drăguş este talentat. El își folosește incorect abilitățile și este dezorganizat. Am vorbit direct cu el. Am vorbit direct cu Lucescu, m-a sunat să se intereseze de situația lui Denis”.

Antrenorul lui Trabzonspor, al 4-lea club ca importantă în Turcia, după Galatasaray, Fenerbahce și Beșiktaș, îl criticase în prealabil pe Drăguș și în fața jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă. Atunci a punctat:

Senol Gunes: ”Denis Drăguș fie muncește din greu, fie nu va mai fi aici”

„După părerea mea, el poate juca extremă dreapta, extremă stânga, atacant central, orice poziție, dar atunci când nu are entuziasm, nu este în joc oriunde ar juca.

El are ocazii, dar dacă are zece ocazii, ar trebui să transforme cinci dintre ele în gol. El nu a avut succes cu niciuna. Dacă nu va face asta, va fi o furtună pentru el în timpul meciului. Dacă se va descurca, nu aș renunța la el.

Ca atacant central, este un fotbalist dinamic. El știe că fie va munci din greu pentru a ieși din această situație negativă și pentru a nu-și mai face griji deloc, fie nu va mai fi aici”.

Denis Drăguș a fost convocat de Mircea Lucescu pentru meciurile cu Cipru și Lituania

Mircea Lucescu l-a convocat pe Drăguș în lotul pentru meciurile cu Cipru (12 octombrie) și Lituania (15 octombrie), din Liga Națiunilor.

România este liderul grupei din care mai fac parte Kosovo (3p), Cipru (3p) și Lituania (0p), cu 6 puncte obținute din primele două meciuri: 3-1 cu Lituania, la București, și 3-0 cu Kosovo, în deplasare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.