Altele

Derapaj scandalos al unei sportive din Ungaria: „Urâm România” + Sancțiunea dictată de federație

Gabriella Kota și Balazs Katz / foto: Sportal Blikk

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  vineri, 04 octombrie 2024

Jucătoarea de teqball Gabriella Kota (26 de ani) a avut un derapaj la adresa unui arbitru român. Ulterior, sportiva din Ungaria a postat pe rețelele de socializare un mesaj scandalos la adresa României.

Incidentul a avut loc la turneul Teqball World Series de la Budapesta, în timpul semifinalei dintre maghiarii Gabriella Kota / Balazs Katz și polonezii Alicja Bartnicka / Marek Pokwap.

Polonezii au avut câștig de cauză în meciul în care tensiunea a atins cote maxime. Gabriella Kota a protestat vehement la adresa arbitrului român, care a decis să îi arate cartonașul roșu. Kota l-a înjurat pe arbitru și l-a numit pe acesta „clovn”.

Mesajul postat de Gabriella Kota pe Instagram: „Urâm România”

Sportiva nu s-a oprit aici. După ce a făcut scandal în sală, a postat un mesaj pe rețeaua de socializare Instagram cu textul „Urâm România”, conform maghiarilor de la sportalblikk.hu, citați de Libertatea. Aceasta și-a dat seama de gravitatea mesajului și l-a șters după doar câteva minute.

Oficialii Federației de Teqball au apucat, totuși, să vadă postarea și au exclus-o pe unguroiacă din World Series, în condițiile în care aceasta trebuie să mai participe la o probă.

A fost sancționată și cu o amendă în valoare de 600 de euro. Sursa citată susține că ar urma să vină și alte sancțiuni pe numele Gabriellei Kota.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.