Stranieri

„Am preferat să nu răspund” » Horațiu Moldovan, interviu pentru GSP: „Am fost defăimat! Să decidă justiția” + altă „dezinformare totală” cu Mircea Lucescu

Horațiu Moldovan a vorbit cu GSP.RO, după 10 luni de tăcere FOTO: Imago Images

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 07 octombrie 2024

Horațiu Moldovan (26 de ani) a schimbat aerul din Spania cu cel din Italia, iar evoluțiile sale la Sassuolo sunt din ce în ce mai apreciate. Portarul e titular incontestabil, echipa n-a pierdut niciun meci cu el pe teren, iar promovarea în Serie A e visul suprem pentru Horațiu # Într-un INTERVIU EXCLUSIV pentru Gazeta Sporturilor, Horațiu Moldovan vorbește pentru prima dată public după 10 luni de tăcere.

Ultima perioada a fost una foarte bună pentru Horațiu Moldovan, care a ales să plece de la Atletico Madrid la Sassuolo pentru a prinde mai multe minute.

Portarul român a apărat în septembrie în trei partide din Serie B și nu a primit gol în niciuna. A închis poarta în fața celor de la Carrarese (2-0), Cosenza (1-0) și Spezia (0-0).

Horațiu Moldovan a ales GSP.RO ca să răspundă atacurilor din ultima vreme

Pentru evoluțiile consistente, Sassuolo l-a numit pe fostul portar de la Rapid drept cel mai bun jucător al lunii septembrie.

Într-un INTERVIU EXCLUSIV pentru Gazeta Sporturilor, Horațiu Moldovan vorbește pentru prima dată după 10 luni de tăcere.

Portarul de 26 de ani nu evită să răspundă atacurilor fostului său impresar, Bogdan Apostu, pe care l-a dat în judecata pentru defăimare, ținând cont că l-a acuzat în ultimele luni inclusiv de „furt” pe fostul portar al Rapidului.

Horațiu Moldovan: „Dacă nu ești sută la sută la fiecare antrenament, nu ai nicio șansă să joci afară”

- Horațiu, în primul rând felicitări pentru prestațiile tale foarte bune de la Sassuolo! Sunt foarte apreciate, drept dovadă că în luna septembrie ai fost cel mai bun jucător al clubului. Cum ești?
- Bună ziua și mulțumesc pentru aprecieri! A venit acest transfer la Sassuolo în vara acestui an și mă simt foarte bine aici. Misiunea mea e să-mi fac treaba cât mai bine, să-mi ajut echipa meci de meci, așa cum am făcut-o în această primă lună. La final visul cel mare e să promovăm.

- Vreau să vorbim un pic de perioada de la Atletico Madrid. Cum a fost pentru tine? Dificilă sau ești mulțumit că ai acumulat o experiență suplimentară?
- Una foarte bună și benefică! Am avut ocazia să mă antrenez alături de jucători foarte mari, campioni mondiali sau europeni. Nu cred că mai au nevoie de nicio prezentare. Dar da, mi-a fost foarte greu să joc pentru Atletico avându-l în față pe unul dintre cei mai buni portari din lume, Jan Oblak.

Jan Oblak și Horațiu Moldovan

- Cât de mult s-a schimbat Horațiu Moldovan odată cu plecarea din fotbalul românesc?
- Mi-am schimbat puțin mentalitatea și mi-am dat seama că dacă nu ești sută la sută la fiecare antrenament, nu ai nicio șansă să joci. Și, în același timp, nu are nimeni răbdare cu tine. Dacă nu dai randamentul cerut vine imediat următorul.

2,5 milioane de euroeste cota de piață a lui Horațiu Moldovan, cu doar 100.000 mai mică decât maximumul înregistrat de el în decembrie 2023, odată cu transferul de la Rapid la Atletico Madrid

„Zece luni am preferat să nu răspund! Andrei Balmoș mi-a adus oferta de la Atletico Madrid”

- Ajungem la un subiect care nu-ți face plăcere, cu siguranță. După transferul în Spania a explodat Internetul cu reacții împotriva ta. Inclusiv fostul tău agent, Bogdan Apostu, a lansat în spațiul public o serie de atacuri. Putem lămuri situația?
- Bun! Eu timp de zece luni am preferat să nu răspund la nimic și să mă concentrez pe fotbal. Dar ținând cont de ce s-a întâmplat în ultima perioadă, în ultimele zile, trebuie să fac niște precizări la toată această polemică. Există un proces care e la Judecătoria Sinaia, care s-a transmis la Tribunalul Prahova și se judecă.

Procesul dintre cei doi există pe Portalul Instanțelor de judecată din România

- O secundă! L-ai dat în judecată pentru prejudicii de imagine?
- Exact. Procesul se judecă și o să vedem care o să fie decizia finală a instanței.

- OK, dar contractul tău cu Bogdan Apostu când s-a încheiat?

- În data de 26 noiembrie 2022 și nu s-a mai prelungit.

- De ce?
- Pentru că nu am fost mulțumit de serviciile prestate.

- Și ai semnat cu un alt agent de jucători.
- Cu Andrei Balmoș.

- El fiind cel care ți-a adus oferta de la Altetico Madrid?
- Pe 19 ianuarie. Doar el! Bogdan Apostu nu a avut nici cea mai mică implicare. Oferta de la Atletico Madrid mi-a adus-o Andrei, ceea ce înainte nici nu puteam să visez. Transferul meu în Spania s-a realizat pe 24 ianuarie.

Bogdan Apostu, alături de Horațiu Moldovan și Victor Angelescu

„L-am dat în judecată pe Apostu pentru defăimarea mea în spațiul public”

- De aici reiese că fostul tău agent nu are de ce să primească niciun ban de pe urma acestui transfer.
- Am explicat ce s-a întâmplat și cred că am clarificat orice dubiu despre bani.

- Ai primit mesaje de amenințare în ultimele luni de la fostul tău agent? Cei din familie au avut probleme?
- Când toată lumea s-a săturat de același „CD” din ultimele zece luni, a început să facă declarații despre iubita mea. Ea nu știe cum îl cheamă! Ea nu urmărește fotbalul prea mult, se uită doar la meciurile mele, nu la Liga 2 și Liga 3, unde domnul își desfășoară activitatea.

- Deci acest proces există.
- Există și să lăsăm justiția să decidă. Nu este vorba de amenințări primite, ci doar de defăimarea mea în spațiul public.

- Fratele tău, Denis, este reprezentat tot de el?
- A fost! Iar după ce-a terminat colaborarea a fost transferat la Universitatea Cluj.

800.000 de euroeste suma pe care a plătit-o Atletico Madrid pentru a-l cumpăra pe Horațiu Moldovan de la Rapid, în ianuarie 2024

„Nu aș putea niciodată și nu mi-aș permite niciodată să refuz o convocare la echipa națională”

- Să revenim la fotbal. Sunt diferențe mari între fotbalul de la noi și cel din Spania, Italia?
- Totul e foarte profesionist și nu-ți lipsește nimic niciodată. Ai toate condițiile pentru a face performanță. Am fost șocat în prima lună la Atletico.

Horațiu Moldovan/ foto Imago Images

- De ce?
- Mi-a fost foarte greu să mă obișnuiesc cu intensitatea și calitatea antrenamentelor! Dar am muncit foarte mult, am dat sută la sută, m-am pregătit, am tras de mine și am ajuns la un nivel foarte bun în scurt timp. Acum depinde doar de mine să demonstrez la Sassuolo și, așa cum spuneam, ne dorim promovarea.

- Ne pregătim de meciurile echipei naționale. Două deplasări, una în Cipru și cea de-a doua în Lituania.
- Mă bucur că băieții au reușit victoriile cu Kosovo și Lituania din luna septembrie! Sper să menținem aceeași linie și acum, să scoatem maximum, dar cred că o să fie două deplasări destul de dificile.

Mircea Lucescu

- Ai lipsit la primele jocuri cu Mircea Lucescu.
- Da, da. Acesta este adevărul. Pentru că s-a discutat foarte mult și despre acest subiect. Că am refuzat convocarea... Doamne ferește! A fost o dezinformare totală. Nu aș putea niciodată și nu mi-aș permite niciodată să refuz o convocare la echipa națională. Nu cred că este mândrie mai mare decât să-ți reprezinți țara.

- Adevărul e că ai cerut să rămâi la club pentru a te adapta, pentru a câștiga postul de titular.
- Exact. A fost o discuție constructivă pe care am avut-o cu domnul Lucescu și mi-a înțeles dorința. Mă bucur că până la urmă a fost o alegere inspirată și în acea perioadă am reușit să-mi câștig locul în primul 11.

- Horațiu Moldovan, Florin Niță și Ștefan Târnovanu. Avem trei portari foarte buni. E benefică concurența în astfel de momente?
- Benefică și frumoasă! Oricare dintre noi va juca, cel mai important e să câștigăm, să obținem cele șase punte din aceste două deplasări, iar pe viitor să ajungem acolo unde ne dorim cu toți. După 28 de ani vreau să ajungem la Campionatul Mondial! Hai, România!

Meciurile lui Horațiu Moldovan la Sassuolo

  • Carrarese - Sassuolo 0-2
  • Cosenza - Sassuolo 0-1
  • Sassuolo - Spezia 0-0
  • Sassuolo - Cittadella 6-1

Mircea Lucescu l-a convocat pentru „dubla” din octombrie

Echipa națională are șase puncte din șase în Liga Națiunilor, dar peste o săptămână are din nou meciuri oficiale. Sâmbătă (12 octombrie) la Larnaca se joacă Cipru - România, apoi marți (15 octombrie) are loc duelul dintre Lituania și România.

Pentru cele două meciuri, selecționerul Mircea Lucescu a convocat 25 fotbaliști, 16 care evoluează în străinătate și 9 de la formații din Superligă. Acțiunea a început oficial ieri la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

La capitolul portari, Lucescu a convocat trei jucători: Florin Niță (Damac - Arabia Saudită, 26/0), Horațiu Moldovan (Sassuolo - Italia, 11/0) și Ștefan Târnovanu (FCSB - România, 2/0).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.