Tenis

Nemaivăzut! Tenismenul a condus 600 de kilometri pe timp de noapte, după meci, pentru a ajuta un alt jucător din circuit: „A făcut-o pentru că sunt francez”

Harold Mayot / Foto: Imago

Articol de David Istrate  —  duminică, 06 octombrie 2024

Harold Mayot (22 de ani, 107 ATP) a făcut un sacrificiu remarcabil pentru Clement Chidekh (23 de ani, 218 ATP), un compatriot pe care îl învinsese pe terenul de tenis în urmă cu două zile.

Atât Harold Mayot, cât și Clement Chidekh au participat în această săptămână la Mouilleron-Le-Captif Challenger, un turneu desfășurat în vestul Franței. Cei doi s-au întâlnit în sferturile de finală, iar Mayot, care era favoritul numărul 2 al competiției, s-a impus cu 2-1: 6(3)-7, 6-4, 6-3.

În penultimul act al competiției, sportivul în vârstă de 22 de ani nu a mai fost la fel de proaspăt și a cedat în fața lui Lucas Pouille (30 de ani, 125 ATP): 6-4, 6-1. După încheierea meciului, Mayot nu s-a dus la odihnă, ci a preferat să conducă peste 600 de kilometri pentru un motiv incredibil.

Harold Mayot a oferit o lecție de solidaritate. Chidekh: „Sper să mă pot revanșa”

Acesta trebuia să participe la Roanne Challenger, dar s-a răzgândit și a decis să se retragă. Mayot avea două opțiuni. Prima era să se retragă după începerea turneului, chiar înainte de jocul său, caz în care adversarul lui din primul tur s-ar fi calificat mai departe.

Clement Chidekh / Foto: Imago

În schimb, a doua opțiune era să se retragă înainte de începerea turneului, decizie care i-ar fi permis primei rezerve să intre pe tabloul principal. Cine era prima rezervă? Clement Chidekh, adversarul său de la Mouilleron-Le-Captif Challenger.

Harold Mayot a hotârăt să aleagă cea de-a doua opțiune și să-i ofere lui Chidekh șansa de a participa la Roanne Challenger însă, pentru asta, trebuia să ajungă la Roanne până în ziua următoare. Francezul a condus toată noaptea, a ajuns la timp, și-a anunțat retragerea, iar compatriotul său a intrat pe tabloul principal.

„Nu i-am cerut asta. A făcut-o pentru că sunt francez. Într-o perioadă în care mulți se întreabă care sunt soluțiile pentru a obține rezultate mai bune în tenisul francez, cred că solidaritatea dintre jucătorii francezi este un subiect subevaluat și pe care alte țări se bazează mai mult decât noi. A fost un gest elegant și sper ca într-o zi să fiu în poziția de a mă revanșa”, a declarat Chidekh, citat de L’Equipe.

Clement Chidekh va juca în primul tur al Roanne Challenger luni, 7 octombrie. Adversarul lui va fi Duje Ajdukovic (23 de ani, 117 ATP). În cazul în care câștigă, francezul se califică în optimile de finală ale turneului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.