Campionate

Scenariu incredibil la meciul din La Liga » Portarul a apărat 3 penalty-uri, iar echipa sa a câștigat în prelungiri după o altă lovitură de pedeapsă

Articol de Alexandru Stanciu  —  luni, 07 octombrie 2024

Meciul dintre Girona și Athletic Bilbao, câștigat de gazde cu scorul de 2-1, a avut parte de un scenariu incredibil. Portarul Gironei, Paulo Gazzaniga, a apărat trei penalty-uri, iar meciul a fost câștigat în prelungiri datorită tot unui penalty, transformat de Christian Stuani în minutul 90+9.

În urma acestui rezultat Girona a urcat pe locul 11, cu 12 puncte după 9 etape. Bilbao ocupă în prezent locul 6, cu 14 puncte.

Scenariu incredibil la meciul din La Liga » Portarul a apărat 3 penalty-uri, iar echipa sa a câștigat în prelungiri după o lovitură de pedeapsă

În minutul 26 mijlocașul stânga al lui Bilbao, Berenguer, a fost faultat în careul advers, iar după consultarea VAR, arbitrul a dictat penalty pentru oaspeți. Același Berenguer a executat lovitura de pedeapsă, însă Gazzaniga a ghicit colțul și a reținut mingea cu ușurință.

Yaser Asprilla a deschis scorul în minutul 39, dar oaspeții au egalat 2 minute mai târziu, după golul lui Oihan Sancet.

În minutul 53 Inaki Williams a fost faultat în careu, iar după o nouă consultare VAR, arbitrul a dictat din nou penalty pentru Bilbao. Același Inaki Williams a executat lovitura de pedeapsă, dar a șutat slab, pe centrul porții, iar Gazzaniga a reușit să rețină mingea. Meciul s-a reluat, dar arbitrul a fost avertizat din camera VAR că portarul Gironei nu se afla pe linia porții când Williams a executat lovitura de pedeapsă, astfel că penalty-ul s-a repetat.

De această dată, Ander Herrera a executat penalty-ul, dar a șutat la fel ca și Inaki Williams, pe centrul porții, Gazzaniga reușind să pareze al treilea penalty în acest meci.

În minutul 90+6, centralul partidei a consultat din nou arbitrajul video și a acordat penalty pentru Girona, după o ținere în careu. Veteranul Christian Stuani, introdus pe teren în minutul 90+3 a transformat cu emoții penalty-ul în minutul 90+9 și a adus victoria pentru gazde.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.