Liga 1

Rapid, anunț pentru GSP: „Îl sprijinim pe Marius Șumudică, este și va rămâne antrenorul echipei”

+16 Foto
Marius Șumudică rămâne antrenorul Rapidului // FOTO: Facebook

Articol de Sergiu Alexandru  —  luni, 07 octombrie 2024

Înfrângerea cu FC Botoșani (0-2), ultima clasată la ora meciului, a complicat situația la Rapid # Adus în locul lui Neil Lennon, Marius Șumudică nu a redresat echipa, însă conducerea clubului alb-vișiniu, prin vocea președintelui Viorel Moldovan, a explicat Gazetei Sporturilor că merge în continuare pe mâna lui.

  • Următorul meci al Rapidului va fi cu Farul, în etapa a 13-a. Meciul se va juca în Giulești, pe 21 octombrie;

Doar 13 puncte a adunat Rapid în acest sezon, care o plasează doar pe un neașteptat și nedorit loc 12 în Superligă. După 0-2 cu FC Botoșani, situația s-a învolburat și mai tare pentru conducerea din Grant, care își vede turul de campionat aproape complet ratat.

Însă Dan Șucu și Victor Angelescu, acționarii clubului, vor să-i dea în continuare credit lui Șumudică.

Viorel Moldovan, anunț categoric: „Marius Șumudică este și va fi antrenorul Rapidului”

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, Viorel Moldovan, președintele clubului, a anunțat, categoric, că echipa are în continuare încredere în Marius Șumudică.

„S-a pierdut meciul. Asta a fost. Alte lucruri nu s-au întâmplat. Lucrurile sunt la fel. Avem încredere în Marius Șumudică! Îl sprijinim, suntem în spatele lui. Și îi dăm libertate totală să decidă vizavi de anumiți jucători. Noi îl sprijinim.

E nevoie de unitate. În aceste momente dificile e nevoie să fim împreună. Sunt convins că vom reuși să ne redresăm. În viața unei echipe mai sunt astfel de momente, dar Marius Șumudică este și va rămâne antrenorul Rapidului. Nu există niciun dubiu!

Avem două săptămâni și trebuie să ne pregătim cât mai bine, chiar dacă avem jucători la echipele naționale. Antrenorul va lucra cu ce are la dispoziție. Avem un amical sâmbătă și vedem ce va fi. Dar noi suntem alături de Șumudică și staff-ul lui. Îi susținem necondiționat. Avem încredere că vom ieși din această situație”, a spus Viorel Moldovan pentru GSP.ro.

„Așteptăm mult mai mult din partea jucătorilor”

Oficialul giuleștenilor a spus că se așteaptă la mai mult din partea jucătorilor, mai ales în ceea ce privește atitudinea.

„E greu de digerat. Sunt momente rușinoase. Iar jucătorii trebuie să înțeleagă mult mai mult. Trebuie să se trezească neapărat! Avem condiții, nu le lipsește absolut nimic. Suntem lângă ei ca să-i ajutăm, dar trebuie să ofere mult mai mult!

Poate înțelegem anumite aspecte, legate de fragilitatea mentală și de lipsa de încredere, din cauza rezultatelor, dar implicarea lor ar trebui să fie mult mai mare. Trebuie să vedem altceva din partea lor! Dar aici e Marius, care are libertate să decidă ce și cum”, a mai spus Moldovan.

Marius Șumudică și Viorel Moldovan, la conferința de prezentare a antrenorului / foto: facebook.com/FCRapid1923oficial

Concluziile lui Marius Șumudică după FC Botoșani - Rapid 2-0

Șumudică a dat vina pe jucători, după ce Rapid a ajuns la a doua înfrângere cu el pe banca tehnică. Antrenorul spune că fotbaliștii lui ar fi trebuit să înscrie din ocaziile pe care le-au avut.

„Două reprize diametral opuse! În prima am controlat, am avut ocazii rarisime, am lovit bara, au scos de pe linia porții, nu am reușit să marcăm. Repriza a doua am început-o prost. Un șut în blocaj, nu am respins și au marcat. Hasani dă pe lângă poartă, Săpunaru nu prinde poarta. Fotbalul te pedepsește. Trebuie să marcăm la situațiile pe care le avem. Dacă nu marchezi, nu ai cum să câștigi.

Mai contează cu cine joci? Toată lumea zicea că jucăm cu ultima clasată. Orice meci e greu de câștigat. E foarte strâns. Dacă pierzi un meci ești la retrogradare, dacă câștigi ești aproape de play-off”, a spus Marius Șumudică, la Prima Sport.

Marius Șumudică a adus singurele victorii ale Rapidului din acest sezon

Rapid a început sezonul cu Neil Lennon. Acesta a stat pe bancă doar până în etapa 6-a. Ulterior, conducerea Rapidului l-a adus pe Marius Șumudică, aflat la al doilea mandat la giuleșteni.

Șumi a debutat în etapa a 7-a, 2-1 pe terenul lui Poli Iași. Au urmat un egal cu Universitatea Craiova (1-1) și o înfrângere cu U Cluj (0-2). Apoi a venit a doua victorie a sezonului, 2-1 cu Unirea Slobozia, și alte două partide fără victorie: 0-0 cu Oțelul și 0-2 cu FC Botoșani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.