Tenis

Camila Giorgi a revenit în Italia și a răspuns controverselor: „Nu am fugit din motive fiscale, nici măcar nu am fugit”

Camila Giorgi // FOTO: Imago

Articol de David Istrate  —  luni, 07 octombrie 2024

Camila Giorgi (32 de ani), fostă jucătoare de tenis și una dintre cele mai controversate sportive din Italia, a acordat de curând un interviu, în cadrul căruia a răspuns la cele mai mari întrebări care s-au ridicat după retragerea ei subită în mai 2024.

Camila Giorgi a jucat tenis în perioada 2006-2024 și a câștigat patru titluri, cea mai bună clasare a ei fiind poziția 26 WTA (22 octombrie 2018). Cele trei controverse în care a fost implicată tenismena născută la Macerata sunt următoarele: vaccinurile fake, problemele cu Fiscul și fuga în Statele Unite.

Camila Giorgi a revenit în Italia și a răspuns controverselor

În ianuarie 2023, Daniela Grillone Tecioiu, un medic, a declarat că Giorgi a fost interesată de obținerea unor certificate false de vaccinare, inclusiv în cazul Covid.

„Am rămas surprinsă de doctor, fiindcă credeam că am avut o relație umană însă, de îndată ce s-a aflat în dificultate, mi-a menționat numele. M-am simțit prost. A vrut să își protejeze afacerea. Nu știam că nu mi-a făcut vaccinul. Am aflat abia mai târziu că nu a fost real. Urmează o audiere în noiembrie, dar sunt sigur că totul va fi bine”, a spus câștigătoarea de la Canadian Open din 2021 pentru publicația Verissimo, citată de Gazzeta dello Sport.

Camila Giorgi: „Problemele au apărut din cauza aceasta”

Mai departe, Giorgi a vorbit și despre acuzațiile de evaziune fiscală care i s-au adus.

„Familia mea nu a știut de situația fiscală. Problemele au apărut din cauza oamenilor care mi-au administrat situația. Când am semnat pentru retragere, a început haosul. Nu ne-a fost teamă, am schimbat oamenii care au avut grijă de mine și acum suntem în ordine. Îmi pare rău că vina a fost pusă pe tatăl meu. Nu îmi place cuvântul «victimă», dar de tura asta așa a fost”, a explicat Giorgi, citată de aceeași sursă.

De asemenea, după retragerea din tenis și apariția în presă a acestei controverse, Giorgi nu a mai fost văzută public, iar proprietarul casei în care locuia a acuzat-o că a fugit și că a furat mobilierul.

+43 Foto
Camila Giorgi // FOTO: Imago

Nu am fugit din motive fiscale, nici măcar nu am fugit. Acel proprietar a spus că nu am plătit chiria și că am plecat cu mobila. Casa aceea nici măcar nu avea mobilier, am adus-o noi”, a fost răspunsul lui Giorgi.

La începutul lunii noiembrie, Camila Giorgi va fi audiată în legătură cu acuzația Danielei Tecioiu cu privire la vaccinurile fake.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.