Campionate

Johan Neeskens, legenda lui Ajax și a Olandei, a decedat la 73 de ani

Johan Neeskens/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 07 octombrie 2024

Johan Neeskens, legenda fotbalului olandez, a decedat la vârsta de 73 de ani. Încă nu a apărut un motiv oficial al morții fostului mare mijlocaș.

„Suntem profund întristați de moartea subită a lui Johan Neeskens. Pentru totdeauna una dintre cele mai mari legende ale noastre. Odihnește-te în pace, Johan”, a transmis Federația de fotbal din Olanda.

A murit Johan Neeskens, legenda fotbalului olandez

Johan Neeskens va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari fotbaliști din secolul 20. Fostul mijlocaș a fost partenerul lui Juhan Cruyff în naționala legendară a Olandei care a pierdut două finale de Campionat Mondial, în 1974 și în 1978.

Neeskens a fost practic „siamez” cu marele Cruyff. Cei doi au jucat împreună și la Ajax și la Barcelona. Neeskens a câștigat 3 Champions League cu Ajax, fiind crucial în succesele istorice ale echipei olandeze.

Neeskens a jucat 4 ani la Ajax, din 1970 până în 1974, iar în total a strâns 171 de meciuri pentru lăncieri, a marcat 39 de goluri și a dat 28 de pase decisive. Pe lângă cele 3 Ligi, a câștigat și două titluri în Olanda cu Ajax.

În 1974 a trecut la Barcelona, unde a stat 5 ani. A jucat 183 de meciuri pentru trupa blaugrana, pentru care a marca 44 de goluri. Una dintre partidele jucate pentru Barca a fost la București, în primul tur din Cupa UEFA din sezonul 1977-1978. Atunci, catalanii câștigat cu Steaua, scor 3-1.

Pentru naționala Olandei, Johan Neeskens a jucat 49 de meciuri și a marcat 17 goluri pentru Oranje.

Johan Neeskens/ foto Imago Images
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.