Liga 1

Rapid, transfer de ultimă oră » Șumudică a adus un internațional român

Marius Șumudică/ foto Edurd Vînătoru (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 07 octombrie 2024

Rapid a anunțat transferul lui Alexandru Dobre (26 de ani), extrema stânga care s-a despărțit de Famalicao în vară.

Dobre a semnat cu Rapid până în 2026 și are opțiune de prelungire pe încă un sezon cu gruparea din Giulești. El e extremă stânga, dar poate juca și în partea dreaptă.

La Famalicao, Dobre a jucat 36 de meciuri, a marcat 4 goluri și a dat 3 assist-uri. Cele mai multe meciuri din carieră le-a bifat pentru Dijon, 58. La echipa franceză are 9 goluri și 5 pase decisive.

Jucătorul cotat la 1 milion de euro pe transfermarkt se va duela cu Claudiu Petrila pe post. În dreapta, acolo unde mai poate juca, Rapid îi are în lot pe Rareș Pop și Clinton N'Jie.

Rapid l-a prezentat pe Alexandru Dobre

„Rapid a reușit să îl transfere pe Alexandru Dobre, un mijlocaș de bandă, cu două selecții pentru naționala României, din postura de jucător liber de contract. Alex a semnat un contract cu Rapid valabil până în vara anului 2026, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, urmând astfel să debuteze în Superligă, acolo unde nu a jucat niciodată.

În 2016, Dobre a evoluat pentru Rapid în ultimul meci amical înainte de faliment, intrând în partea a doua a meciului cu Domnești (4-1). După această experiență, Alex a preferat să meargă în Anglia, la Bournemouth, de unde a fost împrumutat la Bury, Rochdale, Yeovil Town și Wigan.

Nu a reușit să evolueze pentru prima echipă a lui Bournemouth în campionat, dar a fost rezervă la două meciuri de Premier League, cu Chelsea și West Ham. În Cupa Angliei, a jucat un meci pentru Bournemouth, într-o victorie cu Luton Town (4-0).

În urmă cu patru ani, mijlocașul născut la București a fost transferat definitiv de Dijon, formație cu care a jucat în Ligue 1, iar în vara anului trecut a ajuns la Famalicao, în prima ligă portugheză”, a transmis Rapid pe site-ul oficial.

Alexandru Dobre (dreapta) / foto: Imago Images

Alex Dobre: „Rapid este un club frumos, cu tradiție”

„Este un moment important pentru mine, mă bucur că am reușit în cele din urmă să ajung în Giulești. Este o provocare să joc în campionatul României și abia aștept să o fac pentru Rapid.

Am venit cu inima deschisă, Rapid este un club frumos, cu tradiție, cu niște suporteri incredibili și sper să îi fac fericiți prin evoluțiile mele”, a declarat Alex Dobre pentru fcrapid.ro.

Vreau să devin primul român care câștigă Balonul de Aur! Acesta este cel mai mare vis al meu. Poate că oamenii vor râde, poate că vor spune că sunt nebun, dar dacă crezi în visul tău și îl vizualizezi suficient de mult, poate cândva îl vei atinge.

- Alexandru Dobre, în 2022

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.