Campionate

Suspendare-record în fotbal » Jucătorul acuzat de rasism și-a primit pedeapsa după aproape 3 luni

Articol de Alexandru Stanciu  —  marţi, 08 octombrie 2024

Marco Curto, jucătorul lui Como, a fost suspendat pentru 10 meciuri din cauza unor remarci rasiste la adresa sud-coreeanului Hwang Hee-Chan.

Incidentul a avut loc într-un meci amical din vară, dintre Como și Wolverhampton.

Marco Curto, suspendat pentru 10 meciuri pentru rasism

„Jucătorul Marco Curto a fost găsit responsabil de comportament discriminatoriu și a fost sancționat cu o suspendare de 10 meciuri”, a declarat un purtător de cuvânt al FIFA, potrivit lequipe.fr.

Incidentul a avut loc în vară, în meciul amical pierdut de Como în fața lui Wolverhampton, scor 0-1.

Meciul a avut parte de un moment scandalos în repriza secundă. Englezii i-au acuzat pe italieni de rasism la adresa sud-coreeanului Hwang Hee-Chan (28 de ani), iar situația a degenerat când Daniel Podence (28 de ani) a lovit cu pumnul în gură un jucător al lui Como, văzând apoi cartonașul roșu din partea arbitrului.

După eliminarea lui Podence din minutul 70, jucătorii nu au vrut să continue meciul, dar antrenorul „lupilor”, Gary O'Neil a purtat o discuție cu Hwang, iar meciul s-a terminat apoi în condiții normale.

Gary O'Neil: „A fost decizia lui Hwang să continuăm meciul, l-am întrebat dacă vrea să scot echipa de pe teren”

„Channy (n.r. Hwang Hee-Chan) a auzit o remarcă rasistă din partea unui adversar, un lucru dezamăgitor. Am vorbit cu el despre asta imediat după incident, l-am întrebat dacă vrea să iasă toată echipa de pe teren sau doar el, dar a ales să continuăm meciul. A fost decizia lui.

Este foarte dezamăgitor ce s-a întâmplat, lucrurile astea nu-și au locul. Hwang a fost foarte dezamăgit, evident, dar e de înțeles. Sunt mândru de faptul că a vrut să continuăm meciul, că a pus echipa pe primul loc în momente foarte dificile pentru el”, a declarat atunci Gary O'Neil, antrenorul lui Wolverhampton.

Clubul a emis și un comunicat după terminarea meciului amical: „Rasismul și discriminarea în orice formă nu sunt acceptate și nu pot fi lăsate așa, astfel că Wolverhampton va depune o plângere oficială la UEFA împotriva acestui incident”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.