Liga 1

FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea

Articol de Ovidiu Minea  —  marți, 08 octombrie 2024

Cluburile din Superligă nu au timp să se „plictisească” în pauza generată de acțiunile echipelor naționale. Acestea au de lucru intens în următoarea săptămână, pentru a rămâne cu punctele acumulate pe terenul de joc.

Pentru aceasta, grupările din elita României trebuie să demonstreze că până la 15 octombrie au achitat sau reeșalonat datoriile acumulate înainte de 30 iunie și scadente până pe 30 septembrie.

Monitorizare aspră din partea FRF

Pentru aceasta, grupările din elita României trebuie să demonstreze că până la 15 octombrie au achitat sau reeșalonat datoriile acumulate înainte de 30 iunie și scadente până pe 30 septembrie. În calcul sunt luate restanțele către bugetul de stat, către foști sau actuali angajați și către alte cluburi.

La ora actuală, în Superliga sunt mai multe echipe care nu sunt la zi în privința obligațiilor bănești, declarații despre instabilitatea financiară a unor cluburi precum UTA, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați sau Poli Iași fiind lansate de mai multe ori în spațiul public.

Acestea caută soluții pentru a reeșalona restanțele existente, astfel încât să scape de penalizare.

Penalizările pot ajunge la trei puncte

Conform unor surse de la mai multe cluburi din Superligă, teama este mare pentru că se poate ajunge la o penalizare chiar și de trei puncte. Asta deoarece fiecare criteriu care nu e la zi (bugetul de stat, angajați, alte cluburi) generează o scădere în clasament a câte unui punct.

Cine va scăpa acum de penalizare mai are de trecut și alte hopuri în 2024, Federația Română de Fotbal având până la finele anului și alte runde de monitorizare a datoriilor. Astfel, dacă nu vor fi îndeplinite criteriile financiare cerute, depunctările pot apărea și lunile viitoare. Sau se pot cumula cu cele din această lună, dacă acestea vor apărea.

Hermannstadt, ultima echipă din Superligă penalizată

Ultimul caz în care o formație din Superligă a fost penalizată a fost în decembrie 2022, când FC Hermannstadt a pierdut nouă puncte.

Hermannstadt, ultima echipă din Superligă penalizată. Foto: Facebook

Asta deoarece sibienii au încălcat repetat fiecare dintre cele trei capitole: datorii către jucători, către bugetul de stat și către alte cluburi.

Deși a atacat decizia FRF la TAS, Hermannstadt nu a avut câștig și a ratat posibilitatea de a se lupta în sezonul 2022-2023 pentru play-off, salvându-se apoi de la retrogradare.

Clasamentul din Superliga

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.